Ειδήσεις

Χάσαμε τον Σήφη τον κροκόδειλο λόγω βαρυχειμωνιάς (video)

Τον είχαμε συνηθίσει ως έναν... κάτοικο της Κρήτης, ωστόσο δεν άντεξε το χειμώνα του νησιού. Ο λόγος για τον Σήφη τον κροκόδειλο, που σύμφωνα με το Goodnet.gr εντοπίστηκε νεκρός.

Ο "Σήφης" πιθανότατα δεν κατάφερε να αντέξει το βαρύ χειμώνα που φέτος επιφύλαξε ο καιρός και στην Κρήτη και χθες, Κυριακή, εντοπίστηκε από τους ανθρώπους της επιτροπής να επιπλέει στο νερό του φράγματος νεκρός.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για περίπου ενάμιση μήνα, από τα μέσα Φεβρουαρίου, οι άνθρωποι της επιτροπής, που είχε αναλάβει το θέμα, δεν τον είχαν εντοπίσει να πηγαινοέρχεται στα νερά της λίμνης, όπως έκανε το προηγούμενο διάστημα. Όλον αυτόν τον καιρό προσπαθούσαν να τον "ανακαλύψουν" και δυστυχώς το διάσημο ερπετό φαίνεται πως δεν τα κατάφερε να παγιδευτεί και να ανασυρθεί ζωντανό, όπως όλοι ήλπιζαν.

Όπως γράφει η Αγγελική Καλλέργη στο goodnet, σήμερα στο φράγμα έχουν μεταβεί τα στελέχη της επιτροπής, από τον ΟΑΚ, το Δασαρχείο και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, καθώς και ο ερπετολόγος κ. Πέτρος Λυμπεράκης, με σκοπό να ανασύρουν το νεκρό ζώο. Στη συνέχεια, το ζώο θα μεταφερθεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας προκειμένου να γίνουν εξετάσεις και να απαντηθούν τα ερωτήματα που παραμένουν ανοιχτά από την ημέρα που εντοπίστηκε για πρώτη φορά και προκάλεσε με την παρουσία του έκπληξη και πολύ έντονο ενδιαφέρον επιστημόνων και κοινού.

Στο youtube εμφανίστηκε και το παρακάτω βίντεο, το οποίο ελήφθη κατά την διάρκεια της επιχείρησης ανάσυρσης του τπώματος του Σήφη.

Σχόλια