Ειδήσεις

Το μήνυμα του γιατρού Δημήτρη Μακρέα

Μήνυμα κατά του φασισμού και της βίας έστειλαν το μεσημέρι του Σαββάτου πολίτες που συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε στη Δημοτική Αγορά, με αφορμή την επίθεση σε γιατρό από ομάδα νεαρών το βράδυ της Πέμπτης.

Στη συγκέντρωση και την πορεία που ακολούθησε συμμετείχαν εκπρόσωποι του ιατρικού και εκπαιδευτικού κόσμου, κοινωνικοί φορείς, εργατικά σωματεία, το κοινωνικό στέκι-στέκι μεταναστών και άλλες συλλογικότητες.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαβάστηκε μήνυμα του γιατρού Δημήτρη Μακρέα που νοσηλεύεται ακόμη στο Νοσοκομείο με κατάγματα, επισκληρίδιο αιμάτωμα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Στο μήνυμά του ο γιατρός ανέφερε: «Θα ήθελα με αυτό το μήνυμα να απευθυνθώ σε όλους εσάς που βρίσκεστε συγκεντρωμένοι. Μέσα σε δύο ημέρες, εγώ και η Δώρα, ο Βαγγέλης και η Μαργαρίτα, αλλά και πολλοί από εσάς γίναμε αποδέκτες του πιο ακραίου μίσους από τη μία αλλά και της πιο έντονης, γνήσιας αγάπης από την άλλη.

Σε αυτήν την περιπέτεια δε μείναμε, δε νιώσαμε ούτε μια στιγμή μόνοι και αβοήθητοι. Εύχομαι κανένας άνθρωπος να μη βρεθεί μόνος του απέναντι στη φασιστική κτηνωδία. Ας γίνει αυτό το χτύπημα η ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε ότι ο φασισμός ήρθε για να μείνει. Η μάχη θα είναι μακροχρόνια και δύσκολη.

Ας τη δώσουμε μαζί.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε κάθε έναν από εσάς.

Δημήτρης Μακρέας, 28/3/2015».

Σχόλια