default-image

Υπόθεση Γιακουμάκη: Νέες μαρτυρίες ξεσκεπάζουν ένοχα μυστικά

Κρήτη
Υπόθεση Γιακουμάκη: Νέες μαρτυρίες ξεσκεπάζουν ένοχα μυστικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απομακρύνεται η εκδοχή εγκληματικής ενέργειας στην υπόθεση Γιακουμάκη, καθώς δεν προκύπτει η ύπαρξη δεύτερου ατόμου στο χώρο όπου βρέθηκε νεκρός ο σπουδαστής. Αυτή είναι η πρώτη εικόνα που δίνουν τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. από την εξέταση του DNA, σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν στην εκπομπή "Φως στο Τούνελ" από την Αγγελική Νικολούλη.

Από τις μέχρι τώρα αναλύσεις προκύπτει ότι στη λάμα του μαχαιριού που βρέθηκε κοντά στον άτυχο φοιτητή υπάρχει μόνο το δικό του γενετικό υλικό. Στα ρούχα που φορούσε εντοπίστηκαν μεγάλες κηλίδες από αίμα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, οι οποίες, ωστόσο, δεν ήταν ορατές με το μάτι. Αντίθετα, οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις δεν έδωσαν σαφή εικόνα λόγω της προχωρημένης σήψης. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που θα επαναληφθούν.

Στην εκπομπή της περασμένης Παρασκευής ακούστηκαν νέες μαρτυρίες από συμφοιτητές του Βαγγέλη Γιακουμάκη, που ξεσκέπαζαν ένοχα μυστικά. Φοιτητές της σχολής αναφέρθηκαν και πάλι στους "πολιτικούς παράγοντες", οι οποίοι συγκάλυπταν την παραβατική δραστηριότητα της ομάδας των Κρητικών που κακοποιούσαν τον Βαγγέλη ψυχικά και σωματικά. Όπως υποστηρίχθηκε, μετά από ένα συμβάν που είχε προκαλέσει τη μήνη των αρμοδίων, ένας Κρητικός ακούστηκε να ρωτάει έναν άλλο της παρέας: «Ειδοποίησες το μέσον σου;».

Ο ίδιος περιέγραψε τη γενική παραβατική συμπεριφορά της ομάδας των σκληρών Κρητικών που ήταν ευρέως γνωστή σε όλους: Ξεκινούσε από το να χτυπούν τα στιβάνια τους στις σκάλες, καθώς επέστρεφαν στις εστίες ξημερώματα και ενώ όλοι οι άλλοι κοιμόντουσαν. Εκτινόταν μέχρι το σπάσιμο νιπτήρων, το ξερίζωμα δέντρων και το βούλωμα των αποχετεύσεων με χαρτιά και... παντόφλες!

Από τα όσα ακούστηκαν στην εκπομπή, όλα αυτά ήταν γνωστά στο προσωπικό της σχολής, αλλά και σε εκπροσώπους του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού. Κυκλοφορούσαν ιστορίες για όλα αυτά που υπέφερε ο Βαγγέλης... Φοιτητής τον οποίο είχαν επίσης προσπαθήσει να στοχοποιήσουν μέλη της ομάδας των "σκληρών" Κρητικών είχε ακούσει πως είχαν κρεμάσει τον Βαγγέλη έξω από το παράθυρο με ένα σεντόνι. Μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει επιβεβαιώσει αυτό το γεγονός, όμως υπάρχουν μάρτυρες οι οποίοι είχαν δει μελανιές και εκδορές στο σώμα του Βαγγέλη, όταν συναντιόντουσαν στις κοινόχρηστες ντουζιέρες της εστίας. Ερωτηθείς για το τι του συνέβη, ο Βαγγέλης, ανέφερε ότι "χτύπησε πέφτοντας από τις σκάλες"...

Φοιτητές που είχαν αντιληφθεί τι περνούσε το παιδί δηλώνουν πως ενημέρωσαν την υπεύθυνη της εστίας και στη συνέχεια το διευθυντή της Σχολής. «Ο διευθυντής φώναξε τον Βαγγέλη στο γραφείο του και τους άλλους Κρητικούς», είπε στο "Τούνελ" ο μάρτυρας. «Απ' ό,τι κατάλαβα, κάποια παρέμβαση έγινε γιατί άκουσα έναν Κρητικό από την παρέα που ρωτούσε έναν άλλο αν πήρε το "μέσον" του τηλέφωνο».

Οι υπεύθυνοι της σχολής είχαν την ιδέα να φέρουν σε κατ' αντιπαράσταση εξέταση τους φοιτητές που ήθελαν να βοηθήσουν τον Βαγγέλη με τους "σκληρούς" που τον κακοποιούσαν. Όλα αυτά τα κωμικοτραγικά είχαν ως αποτέλεσμα να αλλάξει δωμάτιο ο άτυχος Βαγγέλης, αλλά να μη λάβει τέλος το μαρτύριό του. Σήμερα μάρτυρας που έχει πια αποφοιτήσει, μετανιώνει που δεν ενημέρωσε απευθείας την Αστυνομία...

Αντίστροφη μέτρηση

Από τις μαρτυρίες και τις πληροφορίες που ακούστηκαν στο "Τούνελ", η αντίστροφη μέτρηση για τον Βαγγέλη άρχισε όταν ο πρώην αρχηγός της ομάδας των «σκληρών», που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία κοντά στα Γιάννενα, επανεμφανίστηκε στη Γαλακτοκομική Σχολή. Ζήτησε από το διευθυντή το πτυχίο του, εκείνος όμως αρνήθηκε να του το δώσει, μέχρι να αποπληρώσει τις υλικές ζημιές που είχε προκαλέσει στη σχολή. Η παρουσία του στη σχολή προκάλεσε τρόμο στον Βαγγέλη, ο οποίος ταυτόχρονα είχε να αντιμετωπίσει: α) Τα μέλη της "σκληρής" παρέας των Κρητικών που συνέχιζαν να φοιτούν στη σχολή και "είχε αφήσει στο πόδι του" ο πρώην αρχηγός, β) τους χαμηλούς βαθμούς που συγκέντρωσε εξαιτίας της μόνιμης κατάστασης πίεσης στην οποία βρισκόταν και γ) τη μη ανταπόκριση μιας κοπέλας που του άρεσε από την Κρήτη.

Βαγγέλης και Μάριος… Οι τραγικές συμπτώσεις

Στο μεταξύ, χθες το πρωί στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη βία που έχει δεχτεί ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, ο Μάριος Παπαγεωργίου, ο Κωστής Πολύζος, ο Άλεξ και άλλα νέα παιδιά. Οι συγκεντρωθέντες, κρατώντας κεριά, ύψωσαν φωνή διαμαρτυρίας και έστειλαν μήνυμα σε όποιον γνωρίζει και σιωπά να μιλήσει πριν είναι αργά.

Συγκινητική ήταν η παρουσία στο Σύνταγμα της κ. Βαρβάρας Θεοδωράκη, μητέρας του άτυχου Μάριου Παπαγεωργίου, που νωρίτερα είχε αποκαλύψει κάποιες τραγικές συμπτώσεις στην περίπτωση του παιδιού της και του Βαγγέλη. Τα δύο παιδιά είχαν γενέθλια την ίδια μέρα, στις 23 Μαρτίου, ενώ έχουν μακρινή συγγένεια.

Η κ. Θεοδωράκη είχε στείλει στεφάνι στην κηδεία του Βαγγέλη, προσπαθώντας να συμπαρασταθεί στην οικογένειά του, που «μέσα στην ατυχία της είχε την τύχη να τον θάψει…». Η ίδια, υπενθυμίζεται, ζει ένα μαρτύριο: Ενώ έχει αποδειχτεί ότι ο μοναχογιός της έπεσε θύμα απαγωγής και δολοφονίας από υποτιθέμενους φίλους, οι καταδικασθέντες ουδέποτε αποκάλυψαν πού είναι το πτώμα του. Οι δράστες, δηλαδή, όχι μόνο αφαίρεσαν τη ζωή του 26χρονου Μάριου, αλλά στερούν και από τη μητέρα του να ανάψει ένα κερί στον τάφο του παιδιού της...

Ο αδικοχαμένος Μάριος με τη μητέρα του, που εύχεται να μπορέσει να ανάψει ένα κερί στον τάφο του δικού της παιδιού...

Ο Μάριος Παπαγεωργίου απήχθη το βράδυ της Πέμπτης 9 Αυγούστου 2012 από την περιοχή του Παλαιού Φαλήρου. Δυόμισι μήνες μετά, η ομάδα των οκτώ προσπάθησε να απαγάγει και τη μητέρα του, την οφθαλμίατρο Βαρβάρα Θεοδωράκη, για τα λύτρα που είχε συγκεντρώσει, αλλά έπεσαν όλοι στα χέρια των Αρχών.

Εννιά μήνες μετά η αποκαλυπτική έρευνα του "Τούνελ" ανέτρεψε τους αρχικούς ισχυρισμούς των απαγωγέων. Η Αγγελική Νικολούλη μαζί με το γενετιστή Γιώργο Φιτσιάλο εντόπισαν το αίμα του άτυχου νέου στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του. Το κατηγορητήριο μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία για το βασικό κατηγορούμενο Πέτρο Μιχαλεάκο, που καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη. Στη σύζυγό του Βούλα Σιούταλου το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 18 χρόνων για αρπαγή από κοινού, απλή συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και σύσταση συμμορίας για διάπραξη κακουργήματος. Μετά από έφεση των κατηγορουμένων στην υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο, η νέα δίκη ορίστηκε για τις 15 Ιανουαρίου του 2016.

Ελένη Σταυρουλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News