default-image

Τι δήλωσαν οι παίκτες της Εθνικής μετά το 0-0 στη Βουδαπέστη

Αθλητισμός
Τι δήλωσαν οι παίκτες της Εθνικής μετά το 0-0 στη Βουδαπέστη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Aν έρθει ο αποκλεισμός από τα τελικά του EURO 2016, να έχει γίνει έχοντας προσπαθήσει όλοι μέχρι το τέλος για την πρόκριση,  όπως τόνισε ο Γιάννης Φετφατζίδης μετά την ισοπαλία κόντρα στην Ουγγαρία.

Ο μέσος της Κιέβο τόνισε πως όλοι ήθελαν τη νίκη, όμως είναι υποχρεωμένοι να συνεχίσουν στα επόμενα ματς, πως θα είναι πάντα στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού και πως έπαιρναν δύναμη και ανέβηκε η ψυχολογία τους σταδιακα από τις αποδοκιμασίες των Ούγγρων φιλάθλων προς τους Μαγυάρους διεθνείς.

Αναλυτικά: «Θέλαμε το αποτέλεσμα σήμερα. Δυστυχώς δεν ήρθε, αλλά δεν πειράζει. Συνεχίζουμε. Έγινε μία κίνηση για να αλλάξουν τα πράγματα. Ο προπονητής αποφασίζει. Εγώ είμαι εδώ. Έπαιξα όσο μπορούσα και ελπίζω τα πράγματα από 'δω και πέρα να είναι καλύτερα και με την ομάδα μου και με την Εθνική.

Είναι δύσκολο να προκριθούμε, αλλά θα δώσουμε τα πάντα. Αξίζαμε τη νίκη σήμερα, νομίζω. Εμείς πρέπει να αγωνιστούμε με αυτό τον τρόπο, να συνεχίσουμε έτσι. Αν έρθει η πρόκριση, έχει καλώς. Αν έρθει ο αποκλεισμός, τουλάχιστον να έχουμε δώσει τον καλύτερό μας εαυτό.

Τις αποδοκιμασίες τις αντιληφθήκαμε στα 25-30 λεπτά που παίζαμε στο μισό γήπεδο. Ακούγαμε αυτό που γινόταν και παίρναμε δύναμη. Είχαμε ευκαιρίες να τελειώσουμε το παιχνίδι, αλλά δεν έγινε τελικά».

Ο Κώστας Σταφυλίδης

Καλύτερη ομάδα στο γήπεδο χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Κώστας Σταφυλίδης. Ο Έλληνας μπακ πρόσθεσε ότι η ομάδα προσπάθησε, αλλά δεν τα κατάφερε και ότι θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό στα ματς που απομένουν για να πετύχει το απόλυτο.

Συγκεκριμένα: «Μας μένουν πέντε παιχνίδια ακόμη. Κάθε αγώνας για μας είναι σαν τελικός. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας σε όλα τα ματς και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Ήμασταν καλύτερη ομάδα στο γήπεδο αλλά δεν καταφέραμε να νικήσουμε», δήλωσε αρχικά, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Εθνική έπαιξε πολύ από τα άκρα:.

«Μας έδειξε κάποια πράγματα στην προπόνηση ο κύριος Μαρκαριάν και μας μίλησε και στο ημίχρονο για αυτό. Ότι δηλαδή όταν φορτώνουμε τη μία πλευρά, γίνεται κίνηση στον άξονα και αδειάζει η απέναντι. Απόψε το κάναμε αυτό, ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν μπορέσαμε να βάλουμε ένα γκολ».

Ο Ορέστης Καρνέζης

Αισιόδοξος πως και βάσει της εικόνας απόψε η Εθνική μπορεί στο τέλος να βρεθεί στην τρίτη θέση (που οδηγεί στα μπαράζ) και να διεκδικήσει την παρουσία της στην τελική φάση του Euro έδειξε ο Ορέστης Καρνέζης, ο οποίος τόνισε πως ουσιαστικά έλειψε μόνο το γκολ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Καρνέζης: «Μας έλειψε το γκολ σήμερα δυστυχώς. Υπάρχουν μαθηματικά ελπίδες και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε. Όπως αγωνιστήκαμε σήμερα για να πάρουμε τους βαθμούς που χάσαμε τις προηγούμενες αγωνιστικές. Είναι και έργο προπονητή η εικόνα που παρουσιάσαμε σήμερα».

Κάνοντας ένα flashback, ο διεθνής τερματοφύλακας τόνισε: «Όλες οι ομάδες που τα πήγαν σχετικά καλά στο Μουντιάλ, δυσκολεύτηκαν στην αρχή τώρα των προκριματικών. Είμαστε απογοητευμένοι διότι χάσαμε βαθμούς που δεν έπρεπε και σε αγώνες που ήμασταν καλύτεροι. Έτσι είναι, όμως, το ποδόσφαιρο, δεν μπορείς να κερδίσεις στα λόγια και στα χαρτιά. Πρέπει να αποδεικνύεις μέσα στο γήπεδο πως είσαι ανώτερος».

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος

Ευχαριστημένος από την εικόνα της Εθνικής στη Βουδαπέστη εμφανίστηκε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Ο αμυντικός της Λεβερκούζεν, μιλώντας μετά το τέλος του ματς, τόνισε πως οι διεθνείς έδωσαν το 100% κόντρα στην Ουγγαρία και το ίδιο θα συνεχίσουν να κάνουν και στα παιχνίδια που ακολουθούν.

Αναλυτικά τα όσα είπε:«Δώσαμε το 100% στο παιχνίδι. Προσπαθήσαμε πολύ, αλλά ήμασταν άτυχοι. Η Εθνική έδειξε ότι είναι εδώ με πολλούς νέους ποδοσφαιριστές. Παλέψαμε, πήραμε την ισοπαλία και θα δούμε στη συνέχεια τι θα κάνουμε».

Για το τι δεν πήγε καλά: «Δεν μπορώ να πω τι δεν κάναμε καλά, αλλά σημασία έχει πως τα δώσαμε όλα. Πρέπει να είμαστε όπως σήμερα, να τα δίνουμε όλα. Σήμερα ήμασταν άτυχοι και θα μπορούσαμε να κερδίσουμε».

Για τα επόμενα παιχνίδια, είπε: «Η ζωή συνεχίζεται και θα προσπαθήσουμε στη συνέχεια να κερδίσουμε. Δεν μπορώ τι να περιμένει ο κόσμος, αλλά να είναι σίγουροι πως θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Ο Παναγιώτης Κονέ

Χάθηκε ακόμα μια μάχη, αλλά όχι ο πόλεμος. Ο Παναγιώτης Κονέ κρατάει την καλή εμφάνιση της Εθνικής -μετά από καιρό- κόντρα στην Ουγγαρία, αλλά «χαλάστηκε» που αυτή δεν συνδυάστηκε με διπλό.

Ο διεθνής άσος, πάντως, δεν χάνει τις ελπίδες του και δίνει το σύνθημα για τρίποντα προσεχώς που θα μπορέσουν να κρατήσουν όρθιο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και «μέσα» στο κόλπο του Euro, έστω και μέσω της τρίτης θέσης (και των μπαράζ).

 Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κονέ :«Μας μένει πικρή γεύση. Ψάχναμε τον εαυτό μας και δημιουργήσαμε αρκετές φάσεις για γκολ αλλά δεν είχαμε την ουσία για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Είμαστε μια νέα ομάδα κάναμε αρκετές φάσεις. Προσπαθούμε κι εμείς να αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού που έπαιζε η Εθνική τόσα χρόνια. Βάλαμε τις βάσεις για το μέλλον και τα επόμενα 5 ματς που αν συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι και καταφέρουμε να βάλουμε τη μπάλα στα δίχτυα θα προσφέρουμε θέαμα και θα έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.

«Δεν φάνηκε η έλλειψη επιθετικών. Είχαμε διαβάσει τον αντίπαλο. Είχαμε χώρους από τα άκρα. Αν προσπαθούσαμε με κάθετες μπαλιές από τον άξονα θα κλέβανε την μπάλα θα έβγαιναν στην αντεπίθεση. Η ουσία ήταν να μπει η μπάλα στα δίχτυα. Αυτή είναι η μεγάλη πικρία σήμερα γιατί αναπτυχθήκαμε πολύ ωραία. Θέλω να πω πως η ομάδα με νέους παίκτες και ταλέντο έχουν βάλει τις βάσεις. Αν συνεχίσουμε έτσι και πάρουμε το διπλό στα Φερόε έχουμε ελπίδες για να περάσουμε. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, Αυτή η ομάδα έχει ταλέντο και θα το αποδείξουμε στα επόμενα ματς».

Ο Ανδρέας Σάμαρης

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα της Εθνικής ομάδας ενόψει της δύσκολης συνέχειας, παρά το 0-0 με την Ουγγαρία, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ανδρέας Σάμαρης.

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και το ξέραμε από την αρχή. Βάσει της πίεσης από τη ανάγκη για βαθμούς κάναμε ένα καλό ματς, αλλά δεν τελειώσαμε τις φάσεις. Δυστυχώς παραμένει η πίεση, γιατί είμαστε πίσω έξι πόντους. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για απώλειες μέχρι το τέλος», δήλωσε αρχικά ο Ανδρέας Σάμαρης.

Για τον Σέρχιο Μαρκαριάν: «Η εμφάνισή μας δείχνει ότι είμαστε κοντά σε αυτά που ζητάει ο προπονητής. Όμως, η ουσία μετράει και είμαστε έξι βαθμούς πίσω. Είμαστε πιο αισιόδοξοι για τη συνέχεια βάσει της εικόνας που δείξαμε σήμερα».

Για το αν έπαιξε ρόλο ότι η Εθνική δεν σκόραρε στο δυνατό ξεκίνημα που έκανε στο δεύτερο ημίχρονο: «Έπαιξε ρόλο γιατί μπήκαμε δυνατά και κάναμε φάσεις. Για ελάχιστα εκατοστά δεν βάλαμε γκολ. Η Εθνική δεν συνηθίζει να πιέζει έτσι τους αντιπάλους της. Πιστεύω ότι θα βρούμε την ουσία στα επόμενα παιχνίδια και θα πάρουμε τις νίκες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News