Ειδήσεις

Στο επίκεντρο συνάντησης τα θέματα υγείας στην Κίσσαμο

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας υγείας στην περιοχή της Κισσάμου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Παρασκευή 27 Μαρτίου, ο δήμαρχος κ. Θεόδωρος Σταθάκης με το νέο διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) Κρήτης κ. Νίκο Ηγουμενίδη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης που έλαβε χώρα στο Νοσοκομείο Χανίων, παρουσία του υποδιοικητή της Υ.ΠΕ. κ. Στ. Δημητρακόπουλου, του διοικητή του Γ.Ν. Χανίων κ. Χ. Δουλγεράκη, του υποδιοικητή του Γ.Ν. Χανίων κ. Γ. Μανούσακα, του διευθυντή του Κ.Υ. Κισσάμου κ. Ε. Αθανασάκη και με τη συμμετοχή του αντιδημάρχου Κισσάμου κ. Μ. Ξυπολιτάκη, του δημοτικού συμβούλου κ. Μ. Φουρναράκη και του ειδικού συμβούλου του δημάρχου Κισσάμου κ. Γαβριήλ Κουρή, ο Θ. Σταθάκης ζήτησε από τον διοικητή της Υ.ΠΕ. να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα του Κέντρου Υγείας (ΚΥ) Κισσάμου κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό (π.χ. ιατροί, οδηγός ασθενοφόρου, κ.λπ.) αλλά και υλικοτεχνικά μέσα, εξαίροντας παράλληλα τις προσπάθειες του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού του ΚΥ το οποίο και ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες του καθώς όπως τόνισε «καταβάλλει καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κάλυψη των αναγκών υγείας των κατοίκων του Δήμου μας».

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Κισσάμου «δεν μπορεί σε ένα δήμο, που αριθμεί περί τις 12.000 χιλιάδες μόνιμο πληθυσμό και την καλοκαιρινή περίοδο ο πληθυσμός αυτού διπλασιάζεται λόγω των χιλιάδων επισκεπτών - το μοναδικό Κέντρο Υγείας ολόκληρης της επαρχίας να υπολειτουργεί και να μην μπορεί να καλύψει αποτελεσματικά τις ανάγκες υγείας, τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών του Δήμου μας. Εμείς ζητάμε από την Υ.ΠΕ. να προχωρήσει άμεσα στις δέουσες ενέργειες για την ενίσχυση της στελέχωσης του Κέντρου Υγείας έτσι ώστε να μην υπάρξουν φέτος το καλοκαίρι τα προβλήματα που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι εμείς ως Δήμος θα παράσχουμε οποιαδήποτε βοήθεια μας ζητηθεί στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας», κατέληξε ο κ. Σταθάκης.

Επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας

Παράλληλα, ο δήμαρχος Κισσάμου απέστειλε επιστολή προς τον Αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό με την οποία τον προσκαλεί να επισκεφθεί το αμέσως προσεχές διάστημα το Δήμο Κισσάμου προκειμένου να συζητηθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Κισσάμου, στο πλαίσιο του σχεδίου ανασυγκρότησης της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που έχει εξαγγείλει το υπουργείο Υγείας.

Σχόλια