Ειδήσεις

Συνάντηση Βαγιωνάκη με τον επικεφαλής ΣΕΠΕ, Απ. Καψάλη

Τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), κ. Απόστολο Καψάλη, ενημέρωσε η βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βάλια Βαγιωνάκη το πρωί της Παρασκευής για τα σημαντικά προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το τοπικό ΣΕΠΕ, υπογραμμίζοντας τις εξαιρετικά αρνητικές επιδόσεις του νομού Χανίων σε αδήλωτη ή ανασφάλιστη εργασία και ζητώντας την εντατικοποίηση των ελέγχων.

Παράλληλα, η κ. Βαγιωνάκη αναφέρθηκε στις αποκλίσεις μεταξύ πραγματικών και εικονικών αμοιβών, στις χρόνιες καθυστερήσεις στην εξέλιξη της μηχανογράφησης, στους απλήρωτους εργαζόμενους, αλλά και στις στρεβλώσεις που γεννούν τα παραθυράκια των πτωχευτικών νόμων.

Από τη μεριά του ο κ. Καψάλης, σημείωσέ πως τα προβλήματα είναι εντονότερα στις νησιωτικές περιοχές, αφού με πρόσχημα τον τουρισμό «καλλιεργείται μια κουλτούρα αδήλωτης, απλήρωτης και ελαστικής σχέσης εργασίας». Όσον αφορά στην πορεία της Μηχανογράφησης τόνισε πως ήδη από τον Μάιο θα τεθεί σε πιλοτική λειτουργία το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο, «έχει τεράστιες δυνατότητες» και «θέλει περαιτέρω αξιοποίηση».

Επίσης, ο επικεφαλής του ΣΕΠΕ αναφέρθηκε στις πολλαπλές άδειες και αποσπάσεις που υπονομεύουν τη δουλειά των κατά τόπους τμημάτων, ενώ στο πλαίσιο της «στρατηγικής για την ανασυγκρότηση της χώρας», πληροφόρησε την κ. Βαγιωνάκη πως προτίθεται άμεσα να απευθύνει κάλεσμα για περαιτέρω στελέχωση των μηχανισμών ελέγχου. Μάλιστα επεσήμανε πως ήδη υπάρχει ανταπόκριση από υπαλλήλους που επιθυμούν να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, περιέγραψε τα σχέδια του για μια «Εθνική Στρατηγική Συμμαχία» που θα δίνει έμφαση σε «καινοτόμους μηχανισμούς και δράσεις πρόληψης και αποτροπής φαινομένων καταστρατήγησης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας».

Νέα περιοδεία το Σάββατο στα Χανιά

Εντωμεταξύ, η κ. Βσγιωνάκη πραγματοποίησε νέα περιοδεία το βράδυ του Σαββάτου στα Χανιά, εκμεταλλευόμενη τη νέα σύντομη παρουσία της στην πόλη. Για Τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα επισκέφτηκε χωριά των Χανίων και συνομίλησε με κατοίκους και αγρότες. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς και αδιαμεσολάβητης επαφής με την τοπική κοινωνία - επαφή που θέλει να διατηρήσει. αλλά και να εντείνει η βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια