Ειδήσεις

ΕΚΗ: Για το θάνατο του 40χρονου οικοδόμου

Τις συνθήκες «του εργασιακού μεσαίωνα που επικρατούν» καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 40χρονου οικοδόμου και καλεί για άλλη μία φορά την Πολιτεία να ενισχύσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, με σκοπό την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, «άλλος ένα νέος άνθρωπος, 40 ετών πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, βρήκε τραγικό τέλος αναζητώντας ένα μεροκάματο. Ο άτυχος οικοδόμος ενώ εκτελούσε εργασίες κατεδάφισης διώροφης κατοικίας, σε οικοδομή στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, βρέθηκε στο κενό πέφτοντας στην τρύπα που ριχνόταν τα μπάζα της οικοδομής».

Τονίζει δε πως «σε αυτοψία που διενεργήθηκε από τον πρόεδρο του ΕΚΗ συν. Στέλιο Βοργιά και τον Γεν. Γραμματέα συν. Ιωάννη Βρέντζο, μαζί με την Τεχνική Επιθεώρηση Εργασίας διαπιστώθηκαν, εγκληματικές ελλείψεις στα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας». Το ΕΚΗ, όπως αναφέρει «ζήτησε από την Τεχνική Επιθεώρηση Εργασίας να ολοκληρώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα το πόρισμα και να αποσταλεί στις αρμόδιες αρχές με σκοπό τον παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων».

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου «καταγγέλλει τις συνθήκες του εργασιακού μεσαίωνα που επικρατούν και καλεί για άλλη μία φορά την Πολιτεία να ενισχύσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, με σκοπό την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων, θέση που εκφράστηκε από τον πρόεδρο του ΕΚΗ συν. Στέλιο Βοργιά και στον ίδιο τον υπουργό Εργασίας κ. Πάνο Σκουρλέτη, στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας στις 27/3/2015, για εργασιακά ζητήματα, μία μόλις ημέρα πριν το εργατικό δυστύχημα».

Σχόλια