Ειδήσεις

Σύσκεψη υπό τον Π. Σκουρλέτη για τα εργασιακά

Τα θέματα των εργασιακών σχέσεων στον Τουρισμό, τα θέματα των Συμβάσεων, την αποκατάσταση της υποχρεωτικότητας και επέκτασης προς όλους, την πρακτική άσκηση, καθώς και τις επιταγές εισόδου με τη συνακόλουθη υποκατάσταση θέσεων εργασίας από τους εργοδότες, έθεσαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Μαρτίου υπό τον υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Π. Σκουρλέτη, με τη συμμετοχή του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Βαρδάκη, εκπρόσωποι των Εργατικών Κέντρων Κρήτης και Ρόδου, εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων, καθώς και εκπρόσωποι των Σωματείων Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Επίσης υπό τη συζήτηση, η οποία διήρκησε δύο και πλέον ώρες, τέθηκαν και οι προτάσεις ενίσχυσης των εποχικά εργαζόμενων με θεσμική κατοχύρωση της θέσης τους και την στήριξη τους με αύξηση των μηνών επιδότησης της εποχικής ανεργίας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Πάνο Σκουρλέτη να δεσμεύεται ότι θα προχωρήσει στην άμεση κατάθεση του Νομοσχεδίου για τις Συμβάσεις και τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), εκφράζοντας την βούληση του να προβεί στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων των εργαζομένων στα Τουριστικά Επαγγέλματα.

Σχόλια