Ειδήσεις

Πλήθος κόσμου στους αγώνες με διπλό συμβολισμό

Διεξήχθησαν την Κυριακή στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Χερσονήσου οι αγώνες δρόμου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, που διοργάνωσε ο Δήμος Χερσονήσου, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου, η Περιφέρεια Κρήτης και η ΜΚΟ "Μερίμνη".  

"Είμαι διαφορετικός - είμαι ο εαυτός μου!", είχαν σαν θέμα και είχαν διπλό συμβολισμό. Οι αγώνες, στους οποίους συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι είναι οι πρώτοι αγώνες αυτισμού (1st Autism Race)/1οι Παραθαλάσσιοι Αγώνες Δρόμου Δήμου Χερσονήσου (1st Hersonissos Seaside Run), και πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

 

Οι αγώνες διεξήχθησαν στην ακτογραμμή του Κρητικού Πελάγους, κυριολεκτικά δίπλα στη θάλασσα. Επιπλέον, σκοπός των εκδηλώσεων ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη διαφορετικότητα - και ιδιαίτερα για άτομα με αυτισμό - γι' αυτό και πραγματοποιήθηκαν στo πλαίσιο εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό (2 Απριλίου).

Πλήθος κόσμους συμμετείχε με ενθουσιασμό στους σημερινούς αγώνες δρόμου.

Αφετηρία η πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών και οι δρομείς κινήθηκαν κατά μήκος του παραλιακού μετώπου του Δήμου Χερσονήσου.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, ετοιμάστηκαν και παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή μαθητών του δήμου, όπως έκθεση ζωγραφικής, θεατρικό παιχνίδι και η δημιουργία του εντυπωσιακού δέντρου της διαφορετικότητας, όπου κάθε συμμετέχων αθλητής στους αγώνες δρόμου τοποθέτησε στο συγκεκριμένο δέντρο ένα κομμάτι παζλ, που αποτελεί και το διεθνές σύμβολο του αυτισμού.

Το σύνολο των κερδών από τις παράλληλες εκδηλώσεις θα διατεθεί στα παιδικά χωριά SOS.

Σχόλια