Ειδήσεις

Συγκέντρωση για τον Βαγγέλη και μαρτυρία-σοκ

Ο αβάσταχτος πόνος της οικογένειας και των φίλων του Βαγγέλη Γιακουμάκη έγινε ένα με την διαμαρτυρία ανθρώπων που συγκινήθηκαν από το δράμα του νεαρού που έπεσε θύμα της βίας και του αποκλεισμού.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Η συγκέντρωση προγραμματίστηκε μέσω facebook από φίλους και γνωστούς του αδικοχαμένου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων από την Κρήτη.

Το σύνθημα της συγκέντρωσης ήταν "όχι στο bullying" με αφορμή το θάνατο του 20χρονου, όπως ανέφερε ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης. Οι συγκεντρωμένοι φορούσαν μαύρες μπλούζες με τα αρχικά του Βαγγέλη Γιακουμάκη, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους κρατούν κεριά, άλλοι φορούν μπλούζες όπου στην πλάτη είναι τυπωμένο ένα σκίτσο του Βαγγέλη να κρατάει ένα μαχαίρι και όλοι μαζί υψώνουν τη φωνή τους ενάντια στο bullying, καλώντας θύματα αλλά και μάρτυρες να μιλήσουν για το πρόβλημα που παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις στην ελληνική κοινωνία.

Ανάμεσά τους, ο θείος του Βαγγέλη Γιακουμάκη και η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Τι λέει ο Νίκος Δαβρής

Στο μεταξύ τρομερές είναι οι αποκαλύψεις του απόφοιτου της Γαλακτοκομικής Σχολής Νίκου Δαβρή, που γνώριζε τον άτυχο Βαγγέλη Γιακουμάκη.

«Επρεπε να πάω στην αστυνομία και να τα πω όλα. Αυτό με βαραίνει μέχρι σήμερα», λέει στο protothema.gr ο Νίκος Δαβρής

«Θα έλεγα αυτούς που βασάνιζαν τον Βαγγέλη ζώα, αλλά αυτό θα ήταν προσβολή για τα ζώα. Ο Βαγγέλης ζούσε μια φρικτή κόλαση με καθημερινά βασανιστήρια, απάνθρωπα κι εξευτελιστικά», δήλωσε ο ίδιος.

«Κάναμε παρέα και κάποια στιγμή αντιλήφθηκα πως κάτι περίεργο συμβαίνει. Τον έβλεπα πεσμένο, λυπημένο και προβληματισμένο. Προσπαθούσα να καταλάβω τι του συνέβαινε. Εμαθα λίγο αργότερα από άλλα παιδιά ότι ο Βαγγέλης υφίσταται βασανιστήρια από κάποιους συμφοιτητές του. Τον κλείνανε σε ντουλάπα στις τουαλέτες, τον κορόιδευαν, τον ξεφτίλιζαν και άλλα παρόμοια», συνεχίζει ο κ. Δαβρής, που ήρθε από τη Βραζιλία για να καταθέσει στις Αρχές όλα όσα ξέρει.

«Επαθα σοκ όταν έμαθα ποιοι είναι αυτοί που τα κάνουν όλα αυτά. Πηγαίνω τότε στην υπεύθυνη της εστίας και τα λέω όλα. Ενημερώνω και τον διευθυντή να παρέμβει. Εκείνοι φάνηκε πως αναστατώθηκαν και προσπάθησαν να μιλήσουν με τα παιδιά που τους υπέδειξα. Αυτά επιβεβαίωσαν όλα όσα μου είχαν πει για τα βασανιστήρια. Ίσως να έκανα λάθος. Επρεπε να πάω στην αστυνομία και να τα πω όλα. Αυτό με βαραίνει μέχρι σήμερα», τονίζει ο απόφοιτος της Γαλακτοκομικής Σχολής, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, δίνοντας το παρών στην συγκέντρωση μνήμης για τον Βαγγέλη, που πραγματοποιήθηκε στις δέκα το πρωί.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Ακούστε στο ηχητικό, που ακολουθεί, τι δήλωσε ο Μαριος Παπαθανασοπουλος, επικεφαλής της σημερινής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα.

(Πηγή video: protothema.gr)

Σχόλια