Ειδήσεις

Η επιτροπή κατοίκων επιμένει για κλείσιμο του Αγ.Κωνσταντίνου

Eπανέρχεται για το θέμα του νεκροταφείου του Αγίου Κωνσταντίνου η επιτροπή κατοίκων της περιοχής, μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με το δήμαρχο Ηρακλείου για το θέμα.

Στην επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος της επιτροπής Γιώργος Μηλιαράκης, αναφέρεται ότι μεταξύ των θέσεων των κατοίκων και του Δήμου υπάρχει "αγεφύρωτο χάσμα", καθώς οι πρώτοι επιθυμούν να κλείσει το νεκροταφείο ενώ, όπως αναφέρουν, η δημοτική αρχή επιθυμεί να φτιάξει ένα "ταξικό νεκροταφείο".

Το κείμενο της επιστολής (που απευθύνεται στον δήμαρχο Ηρακλείου) έχει ως εξής:

"Μετά τη συνάντηση που είχαμε μαζί σας, διαπιστώσαμε ότι μας χωρίζει χάσμα αγεφύρωτο.

Γιατί ενώ εμείς απαιτούμε το οριστικό κλείσιμο του νεκροταφείου (χωρίς αστερίσκους) του Αγ. Κωνσταντίνου και την οικοδόμηση σχολείου, εκκλησίας και πολυχώρου πρασίνου με απόλυτο σεβασμό στα ιστορικά τμήματα του χώρου, εσείς θέλετε να δημιουργήσετε ένα νεκροταφείο καθαρά ταξικό, συγκεκαλυμμένο με τεχνοκρατικά θέματα, και φυσικά είμαστε καθαρά αντίθετοι.

Εμείς διαβεβαιώνουμε τους 1500 συμπολίτες μας, που έχουν συμφωνήσει με τις θέσεις μας και τις έχουν υπογράψει επωνύμως θεωρώντας τις λογικές και δίκαιες, ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας."

Σχόλια