default-image

Μαζική απόβαση τουριστών στην Κρήτη

Κρήτη
Μαζική απόβαση τουριστών στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πρώτες μαζικές αφίξεις τουριστών για τη φετινή σεζόν είναι γεγονός για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή είναι προγραμματισμένες πάνω από 22 πτήσεις τσάρτερ, κυρίως από τη Γερμανία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Περίπου 4.000 τουρίστες θα κατακλύσουν τις επόμενες ώρες τα μεγάλα ξενοδοχεία που ήδη έχουν ανοίξει σε Χερσόνησο και Ρέθυμνο.

Για σήμερα Σάββατο στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου υπάρχουν αφίξεις από Μόναχο, Στουτγάρδη, Ανόβερο, Φρανκφούρτη, Βερολίνο, Κολονία, Λονδίνο και Μάντσεστερ.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται και οι πρώτες μαζικές αφίξεις τουριστών από το Ισραήλ, που θα καταλύσουν σε μεγάλα ξενοδοχεία της Σταλίδας και των Γουβών. Μέσα στην εβδομάδα σχεδόν καθημερινά είναι προγραμματισμένες 10 με 15 πτήσεις εξωτερικού, που μέχρι και τη Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται να μεταφέρουν στο Ηράκλειο περίπου 18.000 τουρίστες.

Να σημειωθεί ότι σήμερα η Germanwings, η αεροπορική εταιρεία που συγκλονίζεται από την αεροπορική τραγωδία, έχει τρεις προγραμματισμένες πτήσεις από Γερμανία προς Ηράκλειο (βλ. φωτογραφίες).

Ανοδικά κυμαίνεται και η κίνηση στο αεροδρόμιο των Χανίων.

Μάνος Δασκαλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News