default-image

Ένταση κατά την προσαγωγή του 50χρονου "πιστολέρο"

Ένταση κατά την προσαγωγή του 50χρονου "πιστολέρο"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δρόμο για τη φυλακή έδειξαν χθες ο εισαγγελέας και ο ανακριτής Χανίων στον 50χρονο κτηνοτρόφο από τις Βρύσες, που πριν λίγες ημέρες, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, φέρεται να πυροβόλησε κατά τεσσάρων αστυνομικών, τραυματίζοντας τον ένα σοβαρά στο κεφάλι και τον άλλο ελαφρύτερα στο πόδι.

Ο 50χρονος με ομόφωνη απόφαση των δύο δικαστικών λειτουργών κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στις φυλακές της Αγιάς Χανίων. Λίγο νωρίτερα, πριν την αναγγελία της απόφασης προφυλάκισής του, είχε προηγηθεί σκηνικό έντασης και μια επεισοδιακή άφιξη στο δικαστικό μέγαρο Χανίων.

Ο 50χρονος, που είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες για τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονίας, οπλοχρησίας οπλοκατοχής και οπλοφορίας, πέρασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι το κατώφλι του ανακριτή Χανίων.

Ο δράστης του μακελειού στις Βρύσες Χανίων έφτασε στο δικαστικό μέγαρο κάτω από σφοδρές αποδοκιμασίες φίλων και συναδέλφων των 2 τραυματισμένων αστυνομικών.

Τη στιγμή της προσαγωγής του δημιουργήθηκε ένταση όταν ομάδα συναδέλφων των δυο τραυματισθέντων αστυνομικών που ήταν στα δικαστήρια με πολιτικά τον αποδοκίμασε έντονα.

«Δολοφόνε» ήταν η λέξη που επαναλάμβαναν, ενώ το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση συγγενών του κατηγορουμένου που βρίσκονταν στο ίδιο σημείο.

Η ένταση μεταξύ των δύο πλευρών αποκλιμακώθηκε, ωστόσο δεν ήταν η μόνη. Λεκτική αντιπαράθεση υπήρξε και μεταξύ του συνηγόρου υπεράσπισής του κατηγορουμένου και των συγκεντρωμένων συναδέλφων των δύο αστυνομικών.

Μικρότερης έκτασης ένταση με αποδοκιμασίες προκλήθηκε και κατά την αποχώρηση του κατηγορουμένου από το γραφείο του ανακριτή. Η ένταση περιορίστηκε πάντως σε λεκτικό επίπεδο. Άλλωστε, στο χώρο των δικαστηρίων υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Στο σκηνικό της έντασης αναφέρθηκε σε δηλώσεις του και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων στην Πανελλήνια Ομοσπονδία κ. Ευτύχης Μαρκαντωνάκης, ο οποίος ανέφερε:

«Εν μέρει μπορώ να χαρακτηρίσω δικαιολογημένη τη μικρή αυτή αντίδραση γιατί αυτή τη στιγμή ένας συνάδελφός μας χαροπαλεύει στην Εντατική του νοσοκομείου».

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_pe368bk6/

Εικόνα... Μεσαίωνα!

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Γιάννης Ντερμανάκης, αφού τόνισε πως αυτό που προέχει είναι η εξέλιξη της υγείας του τραυματισμένου αστυνομικού, χαρακτήρισε ως πρωτόγονη την κατάσταση έξω από το χώρο των δικαστηρίων. Κάνοντας χαρακτηριστικά λόγο για εικόνα και κατάσταση.... Μεσαίωνα, ο ίδιος καυτηρίασε τις ύβρεις και επιθέσεις κατά του κατηγορουμένου. Όπως είπε ο κ. Ντερμανάκης, παρενέβη έτσι ώστε να μην προκληθεί σύρραξη, με κίνδυνο της σωματικής του ακεραιότητας.

Σε ό,τι αφορά στον κατηγορούμενο πελάτη του ο κ. Ντερμανάκης χαρακτήρισε την προφυλάκισή του ως απολύτως σεβαστή. Ωστόσο, μίλησε για πολλά κενά στην υπόθεση και αποκαλυπτικά στοιχεία στη δικογραφία, τα οποία, όπως είπε, θα παρουσιάσει σύντομα στα μέσα ενημέρωσης και στην κοινή γνώμη. Κατά την απολογία του ο ίδιος ο 50χρονος κατηγορούμενος υποστήριξε εκ νέου πως πυροβόλησε στον αέρα. Και πως οι δυο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από εξοστρακισμό. Ωστόσο, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος.

Σταθεροποιείται η υγεία του ειδικού φρουρού

Την ίδια στιγμή, τα συμπεράσματα από τη μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε ο βαριά τραυματισμένος 34χρονος ειδικός φρουρός δείχνουν πως η κατάστασή του σταθεροποιείται.

«Θα αρχίσουν προσεχώς και τα πρώτα βήματα να ξυπνήσει ο ασθενής. Εφόσον πάνε όλα καλά, αρχές της εβδομάδος θα αποσωληνωθεί», δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων Μπάμπης Δουλγεράκης.

Εντωμεταξύ, κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των συνδικαλιστών και η κατακραυγή απέναντι στην ψευτολεβεντιά.

Ο πατέρας του άτυχου Στάθη Λαζαρίδη, που παραμένει σε κώμα εδώ και πάνω από 7 χρόνια, ήταν από τους πρώτους που επικοινώνησε με τους συναδέλφους του γιου του για να εκφράσει με συγκινητικό τρόπο τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του 34χρονου τραυματία. Ο ίδιος εξέφρασε συνάμα την ελπίδα και ευχή του να μη βρεθεί ο 34χρονος ειδικός φρουρός στην ίδια μοίρα με το δικό του παιδί.

«Ο γιος μου βρίσκεται σε κώμα εδώ και 7 χρόνια και 140 μέρες. Μόνο με προσευχές στο Θεό, χωρίς ελπίδες των γιατρών. Έχουμε καταστραφεί. Δεν περνά μέρα που να μην κλαίμε. Ελάτε να δείτε για 5 λεπτά μόνο το παιδί μου. Δε χρειάζεται παραπάνω. Το έχει αφήσει το κράτος στο έλεος του Θεού», ξέσπασε ο Γιάννης Λαζαρίδης.

Αντώνης Νομικός, Έλλη Κοκάλη

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News