Ειδήσεις

Αστυνομικούς γειτονιάς θέλουν και οι Ηρακλειώτες

Να επιστρέψει και στις γειτονιές του Ηρακλείου ο "αστυνομικός της γειτονιάς", που έκανε πρεμιέρα πριν λίγες μέρες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ζητούν με αγωνία οι κάτοικοι της Αγίας Τριάδας και των Πατελών που ζουν με τον εφιάλτη των κλοπών, των διαρρήξεων και της ανασφάλειας που πυροδοτούν τα καθημερινά κρούσματα.

Κυκλοφοριακό χάος, απανωτά κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων, φόβος που γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα είναι η εικόνα που ζουν και περιγράφουν οι κάτοικοι στις γειτονιές του Ηρακλείου, οι οποίοι αγωνιούν για την ασφάλειά τους. Σε δεύτερη μοίρα έχουν μπει προ πολλού τα σπίτια και οι περιουσίες τους που βρίσκονται, όπως λένε, στο έλεος κάθε επιτήδειου.

Η επιστροφή του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς, που έκανε νέα πρεμιέρα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, γεννά την ελπίδα πως σύντομα θα επιστρέψει και στις πολύπαθες συνοικίες του Ηρακλείου. Οι αντιδράσεις των πολιτών που ρωτήθηκαν για την αναγκαιότητα του μέτρου ήταν πολύ θετικές. Άλλωστε, οι εντυπώσεις από την αρχική εφαρμογή του πιλοτικού σχεδίου - αρκετά χρόνια πριν - ήταν πολύ καλές.

Άμεση ενεργοποίηση του θεσμού ζητούν και οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ., που καταγγέλλουν πως οι αστυνομικοί που είχαν κληθεί να υλοποιήσουν το μέτρο τα προηγούμενα χρόνια εκτελούν σκοπιές, την ώρα που το γραφείο των αστυνομικών τη γειτονιάς στο Ηράκλειο παραμένει κλειδωμένο και οι πολίτες δηλώνουν απροστάτευτοι.

«Οι συνάδελφοι που είχαν τα προηγούμενα χρόνια το ρόλο του αστυνομικού της γειτονιάς είναι καταρτισμένοι κατάλληλα, όμως εδώ και τρία χρόνια διατίθενται σε μέτρα και σκοπιές στο Αστυνομικό Μέγαρο και οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό που έπρεπε να κάνουν», επισημαίνει ο γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου, κ. Μανόλης Σηφάκης. Οι κάτοικοι στις Πατέλες, την Αγία Τριάδα, αλλά και τα Καμίνια, που είχαν καλυφθεί παλαιότερα από τις περιπολίες των αστυνομικών της γειτονιάς, έχουν ένα και μόνο αίτημα: Αστυνόμευση και ακόμη περισσότερη αστυνόμευση.

Έλλη Κοκάλη

Σχόλια