default-image

Στο "περίμενε" για μήνες οι καρκινοπαθείς λόγω ελλείψεων

Κρήτη
Στο "περίμενε" για μήνες οι καρκινοπαθείς λόγω ελλείψεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την άμεση επίλυση των προβλημάτων των νοσοκομείων του νομού Ηρακλείου που προκλήθηκαν λόγω της εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωβουλή στις 27/3/2015 ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του πολιτικού κινήματος "Αντιμνημονιακοί Πολίτες", καθηγητής Νότης Μαριάς.

Στην ερώτησή του ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής αναφέρει ότι, σύμφωνα με στοιχεία από τον πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών Νομού Ηρακλείου, πολλοί καρκινοπαθείς, οι οποίοι χρήζουν άμεσης χειρουργικής επέμβασης, παραμένουν μήνες (έως και ένα έτος) σε λίστα αναμονής εξαιτίας των ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε επαρκή αριθμό χειρουργικών αιθουσών, σε επαρκή αριθμό κλινών στην εντατική και σε αναλώσιμα. Αν όμως είχαν διατεθεί τα απαραίτητα κονδύλια ο ημερήσιος αριθμός τακτικών χειρουργείων θα είχε αύξηση έως και 50%.

Επιπλέον, όπως αναφέρει ο Νότης Μαριάς, πολλοί γιατροί αμείβονται με πενιχρούς μισθούς και συγχρόνως δύο χρόνια τώρα δεν έχουν πληρωθεί εφημερίες, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα βιοπορισμού. Επίσης παρατηρεί ότι η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία του νομού Ηρακλείου ισχύει και στα άλλα νοσοκομεία της Ελλάδας, ενώ αναμένεται να επιδεινωθεί το 2015, καθώς οι προϋπολογισμοί όλων των νοσοκομείων έχουν μειωθεί επιπλέον κατά 22,9%.

Στη συνέχεια ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής ρωτά την Επιτροπή, ως μέλος της τρόικας, αν θα συνεχίσει να απαιτεί τη μείωση των δαπανών των προϋπολογισμών των νοσοκομείων για το 2015 παρά τους αυξημένους κινδύνους για την υγεία των ασθενών. Και ο Νότης Μαριάς καταλήγει καλώντας της Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποζημιώσει την Ελλάδα για το τεράστιο κοινωνικό κόστος της εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής στον τομέα της υγείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News