default-image

Σεμινάριο στον κόσμο των αυθεντικών κρητικών γεύσεων

Κρήτη
Σεμινάριο στον κόσμο των αυθεντικών κρητικών γεύσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Παγκρήτιος Λαογραφικός Σύλλογος, με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ETOILE και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, στο πλαίσιο του προγράμματος για την προώθηση του γαστρονομικού πολιτισμού και των προϊόντων ΠΟΠ, διοργάνωσαν ένα βιωματικό ταξίδι - σεμινάριο στον κόσμο των αυθεντικών κρητικών γεύσεων και των προϊόντων της.

Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, 12 πρέσβειρες και σύζυγοι πρέσβεων από όλες τις ηπείρους, ήρθαν στα εργαστήρια γεύσης της σχολής και «μυήθηκαν» στην κρητική αρωματική μακροβιοτική κουζίνα ή αλλιώς στην κουζίνα της ευζωίας, από τους περίφημους Κρήτες executive chefs: Γιώργο Δαμιανάκη, πρόεδρο του Παγκρήτιου Λαογραφικού Συλλόγου και Εxecutive chef du Froid του Palazzo Porto Platanias και τον Αναστάσιο Παπαδάκη του St. Nicolas Bay Hotel (5 + star) και  Αντιπρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης.

Οι γεύσεις ενθουσίασαν τις πρέσβειρες… Στο βιωματικό σεμινάριο έμαθαν να μαγειρεύουν σταμναγκάθι με ριφάκι, αρνάκι της θάλασσας με ξινόχοντρο, σολωμονοπέστροφα από τα νερά της λίμνης Βοτόμου, σαλάτα βουνίσια, σαρικόπιτες λουσμένες με χαρουπόμελο, αγνόπιτες με καρύδια και μέλι Ψηλορείτη. Οι chefs "ξενάγησαν" τις πρέσβειρες στον κόσμο των ξεχωριστών κρητικών τυριών και των προιόντων ΠΟΠ.

Τη  Τρίτη 24 Μαρτίου, δημοσιογράφοι τις γαστρονομίας "εκπαιδεύτηκαν" στην κρητική κουζίνα. Οι προσκεκλημένοι ενθουσιάστηκαν. Οι αβρονιές στιφάδο "έγραψαν" όπως και το χοιρινό με αγριόπρασα, το ριφάκι με σταμναγκάθι των Λευκών ορέων, το απάκι με χαρουπόμενο, οι χοχλιοί με αγκιναρόφυλλα. Τα κρητικά κρασιά και τα κοκτέιλ που ετοίμασαν οι σπουδαστές με ανθρακούχο νερό Ζαρού "αποθεώθηκαν".

Το απόγευμα της Τρίτης οι σπουδαστές των μαγειρικών τμημάτων της σχολής παρακολούθησαν ένα βιωματικό  σεμινάριο αυθεντικής κρητικής κουζίνας από τον Αναστάσιο Παπαδάκη και carving τυριών από τον Γιώργο Δαμιανάκη. Η καθηγήτρια της σχολής Μαρία Κατσούλη έκανε μάθημα οινογνωσίας κρητικών κρασιών στους σπουδαστές  της σχολής ETOILE.

Ένα πετυχημένο διήμερο με αρώματα, χρώματα, γεύσεις και προιόντα ΠΟΠ της Κρήτης.

Άλλωστε στόχος των ανθρώπων της ETOILE είναι η ανάδειξη της κουζίνας και των τοπικών προιόντων ΠΟΠ κάθε ελληνικής γωνιάς…

Μια προσπάθεια "από καρδιάς" για την ανάδειξη και προβολή των εξαιρετικών ελληνικών προιόντων ΠΟΠ και της πολιτιστικής γαστρονομικής μας κληρονομιάς την στιγμή που πραγματικά η χώρα μας το έχει ανάγκη…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News