Ειδήσεις

Κοινή δήλωση βουλευτών για την επίθεση στον Δ. Μακρέα

«Η απρόκλητη δολοφονική επίθεση στον γιατρό Δημήτρη Μακρέα, ο οποίος επέλεξε να προστατεύσει μετανάστες που προπηλακίζονταν από ακροδεξιούς στο κέντρο των Χανίων, αποκαλύπτει τη συνεχιζόμενη δράση τέτοιων ομάδων και υπογραμμίζει την ανάγκη για δημοκρατική επαγρύπνηση και δράση», αναφέρουν οι βουλευτές Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη, Παύλος Πολάκης, Γιώργος Σταθάκης σε ανακοίνωσή τους.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που πολίτες μπαίνουν στο στόχαστρο φασιστικών στοιχείων στην πόλη μας. Ο Δημήτρης Μακρέας, υπερασπιζόμενος την ανθρώπινη αξιοπρέπεια πλήρωσε ακριβά την επιλογή του, ρισκάροντας την ίδια τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα του. Οι ρατσιστικές και μισαλλόδοξες λογικές και πρακτικές αποδεικνύονται ολέθριες για την κοινωνία», τονίζουν.

«Η Δικαιοσύνη οφείλει να διαλευκάνει άμεσα την άνανδρη επίθεση και ο Χανιώτικος Λαός υποχρεούται να απομονώσει τη δράση των φασιστών και να συμβάλει στη δημιουργία ενός δημοκρατικού κοινωνικού μετώπου στον αντίποδα της υπονόμευσης της κοινωνικής ειρήνης, της ασφάλειας και της δικαιοσύνης. Ενός μετώπου με αιχμές την αλληλεγγύη, τον σεβασμό στον άνθρωπο και στα δικαιώματά του», καταλήγουν.

Σχόλια