Ειδήσεις

10 εκατ. από την Περιφέρεια για την οδική ασφάλεια στο ΒΟΑΚ

Σύμβαση ύψους 10 εκατ. ευρώ για παρεμβάσεις-έργα στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης σε μήκος 27 χιλιομέτρων, σε προσδιορισμένα επικίνδυνα σημεία για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας, υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Πρόκειται για το έργο "Βραχυπρόθεσμες επεμβάσεις για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας του Β.Ο.Α.Κ." που θα αρχίσει να εκτελείται αμέσως μετά το Πάσχα, με χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους. Μάλιστα ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου θα ακολουθήσει δεύτερη ανάλογη εργολαβία με παρεμβάσεις στα επικίνδυνα σημεία του ΒΟΑΚ.

Την σύμβαση συνυπέγραψαν στην Περιφέρεια ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας "Κοινοπραξία ΜΑΡΜΙΤΕΛ Α.Ε.-ΡΟΜΒΟΣ Α.Ε." με την παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, της διευθύντριας στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κρήτης Καίτης Ιερωνυμάκη, και της μηχανικού της υπηρεσίας Χρυσούλας Μελισσουργάκη.

«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας γιατί μετά από τη διαγωνιστική διαδικασία υπογράψαμε σήμερα με τον ανάδοχο του έργου τη σύμβαση προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ για το Βόρειο Οδικό Άξονα. Ένα πολύ σημαντικό έργο που αναβαθμίζει την οδική ασφάλεια σε 27 χιλιόμετρα οδικού δικτύου με οριζόντια και κάθετη σήμανση, με φωτισμό και τους καθαρισμούς. Είναι μια πρώτη παρέμβαση που κάνουμε για το ΒΟΑΚ, και αμέσως μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει ο ανάδοχος του έργου και εκτιμούμε ότι μέσα σε ένα εξάμηνο μπορεί να ολοκληρωθεί. Αμέσως μετά θα ξεκινήσουμε άλλη μια εργολαβία ούτως ώστε στα επικίνδυνα σημεία να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια στο ΒΟΑΚ», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Αντικείμενο των εργασιών του έργου είναι η βραχυπρόθεσμη βελτίωση της οδικής ασφαλείας κατά μήκος του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης με τη λήψη μέτρων αμέσου εφαρμογής και συγκεκριμένα:

-Αποκατάσταση φθορών ασφαλτικού τάπητα κυκλοφορίας και βελτίωση της αντιολισθηρότητάς του

-Αποκατάσταση και συμπλήρωση κατακόρυφης σήμανσης (πινακίδες πληροφοριακές και ρυθμιστικές που έχουν υποστεί φθορές ή λείπουν)

-Αντικατάσταση πινακίδων ορίων ταχύτητας στο ΒΟΑΚ

-Αποκατάσταση και συμπλήρωση στηθαίων ασφαλείας

-Ανακαίνιση διαγραμμίσεων οδοστρώματος

-Τοποθέτηση οριοδεικτών και ανακλαστήρων οδοστρώματος (μάτια γάτας) σε κλειστές οριζοντιογραφικές καμπύλες

-Συμπλήρωση χιλιομετροδεικτών (ανά km και 0,5 km)

-Φυτοτεχνικές επεμβάσεις για την τοπική βελτίωση της ορατότητας

-Καθαρισμός και συμπλήρωση τάφρων απορροής όμβρων

-Άρσεις τοπικών καταπτώσεων πρανών

-Αντικατάσταση των αρμοκαλύπτρων των αρμών των γεφυρών που έχουν υποστεί βλάβες.

Σχόλια