Ειδήσεις

Εκδηλώσεις για το Πάσχα από το ΚΑΠΗ Φορτέτσας

Σειρά εκδηλώσεων ενόψει των εορτών του Πάσχα οργανώνονται από το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Φορτέτσας.

Αύριο Σάββατο 28 Μαρτίου στις 10 το πρωί σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και υπηρεσίες της περιοχής -Πολιτιστικό Σύλλογο Φορτέτσας, 12ο Νηπιαγωγείο, 21ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 12ου Νηπιαγωγείου και 21ου Δημοτικού Σχολείου και την Ενορία Τιμίου Σταυρού- οργανώνει στην αίθουσα της εκκλησίας του Τιμίου Σταυρού εκδήλωση με θέμα "Περιμένοντας το Πάσχα. Έθιμα και αναμνήσεις".

Κατά τη διάρκειά της, σε μια προσπάθεια αναβίωσης ηθών και εθίμων, από κοινού μικροί και μεγάλοι θα παρασκευάσουν "Λαζαράκια" τραγουδώντας τα κάλαντα του Λαζάρου, θα κατασκευάσουν ροδαρές και σταυρούς των Βαΐων, θα βάψουν αβγά με τον παραδοσιακό τρόπο χρησιμοποιώντας φυτικά υλικά, θα δημιουργήσουν πασχαλινές κατασκευές και θα παρουσιάσουν τα μοιρολόγια της Παναγιάς.

Την Πέμπτη 2 Απριλίου, στις 10:30 το πρωί, στο χώρο του ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η Φορτέτσας, θα πραγματοποιηθεί η πασχαλινή γιορτή του Κέντρου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ευχέλαιο, ομιλία, αναφορά εθίμων και απαγγελία πασχαλινών ποιημάτων, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφερθούν νηστίσιμα εδέσματα από την ομάδα Ζαχαροπλαστικής σε όλους τους παρευρισκόμενους. Στο τέλος της εκδήλωσης θα μοιραστούν σε όλους πασχαλινές κάρτες από την ομάδα εργοθεραπείας του Κέντρου.

Τη Μεγάλη Δευτέρα, 6 Απριλίου στις 10 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη των ομάδων Χορωδίας και Ζαχαροπλαστικής στο Πτωχοκομείο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι ηλικιωμένοι θα παρουσιάσουν τα Μοιρολόγια της Παναγίας, θα προσφέρουν νηστίσιμα εδέσματα και θα ανταλλάξουν πασχαλινές ευχές με τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στο Πτωχοκομείο.

Σχόλια