Ειδήσεις

Έδεσε στο λιμάνι της Κάσου το "Β. Κορνάρος"

Τέλος για την ταλαιπωρία των 277 επιβατών του "Βιτσέντζος Κορνάρος", το οποίο έδεσε με ασφάλεια το βράδυ της Παρασκευής στο λιμάνι της Κάσου. Θα ακολουθούσε η διαδικασία του ελέγχου από τους αρμόδιους επιθεωρητές,

προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως για να συνεχίσει το πλοίο το δρομολόγιό του για το λιμάνι της Κω.

Ο πλοίαρχος του "Βιτσέντζος Κορνάρος" κατάφερε περίπου στις 7:30 το απόγευμα της Παρασκευής να αποκολλήσει με ίδια μέσα το πλοίο από την αμμώδη περιοχή στην οποία προσάραξε, στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου, ανοίγοντας το δρόμο για να δοθεί τέλος στην τριήμερη ταλαιπωρία των 227 επιβατών.

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεπαν κατά τη διάρκεια της ημέρας καμία προσπάθεια για να ρυμουλκυθεί από τα αβαθή του λιμανιού της Κάσου όπου έχει προσαράξει το "Βιτσέντζος Κορνάρος".

Το ρυμουλκό που είχε αναχωρήσει από τη Μύκονο με προορισμό το σημείο όπου βρισκόταν το το πλοίο, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και έφταναν κατά τόπους τα 8 με 9 Μποφόρ, αναγκάστηκε να κατευθυνθεί στην Αστυπάλαια.

Στο μεταξύ ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Κάσο, μεταφέροντας από τη Ρόδο κλιμάκιο αποτελούμενο από επιθεωρητή του αρμόδιου κλιμακίου Επιθεώρησης, επιθεωρητή του παρακολουθούντος το πλοίο νηογνώμονα, καθώς και δύο δύτες με εξοπλισμό, προκειμένου να διενεργήσουν έλεγχο κατάστασης του πλοίου και των υφάλων του.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με τον πλοίαρχο για την άμεση ενημέρωση της κατάστασης του πλοίου, του πληρώματος και των επιβατών.

Επίσης, δόθηκαν ειδικές οδηγίες για την παροχή σίτισης και ενδιαίτησης των επιβατών, οι οποίοι ζούσαν μια πρωτοφανή ταλαιπωρία, καθώς είχαν καθηλωθεί στο πλοίο από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

Κατά δήλωση του πλοιάρχου, είχαν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας, ενώ παράλληλα από το πλήρωμα διενεργούνταν συνεχώς έλεγχοι για τη διαπίστωση της ασφάλειας του πλοίου και των επιβατών.

Δείτε τα σχετικά βίντεο από τη "Ροδιακή":

Οργισμένοι οι επιβάτες  

Οργισμένοι ήταν οι επιβάτες του "Βιτσέντζος Κορνάρος" που παρέμειναν καθηλωμένοι για τρεις ημέρες εντός του πλοίου το οποίο έχει προσαράξει σε αμμώδη περιοχή κοντά στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Έκαναν λόγο για αδιανόητη ταλαιπωρία καθώς μεταξύ των 227 ατόμων βρίσκονταν γυναίκες, μικρά παιδιά, ένα σχολείο και ευπαθή προϊόντα που μεταφέρονται από τους εμπόρους.

Κατήγγειλαν την πολιτεία και την εταιρία ότι για οικονομικούς λόγους δεν τους έχει απεγκλωβίσει έγκαιρα παρά την προσπάθειά τους να τους πείσουν πως οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν προκειμένου το πλοίο να αποκολληθεί και οι ίδιοι να πατήσουν έδαφος.

Μιλώντας ενδεικτικά στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη οι επιβάτες Κώστας Μαρής και Γ. Βαρδιάμπασης έκαναν λόγο για κοροϊδία. 

Υπενθυμίζεται ότι το ρυμουλκό που είχε αναχωρήσει από τη Μύκονο με προορισμό το σημείο όπου βρισκόταν το πλοίο, λόγω των ισχυρών ανέμων αναγκάστηκε να κατευθυνθεί στην Αστυπάλαια με το πλήρωμα του σκάφους να δηλώνει αδυναμία προσέγγισης.

Ακούστε τις αντιδράσεις των επιβατών που μίλησαν σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Σαχίνη στον 9.84

Η εταιρεία εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση

Η ΛΑΝΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό, ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, το Ε/Γ-Ο/Γ "Βιτσέντζος Κορνάρος", παραμένει στον λιμένα της Κάσου και ως εκ τούτου τα δρομολόγια του πλοίου από Παρασκευή 27 Μαρτίου (απόγευμα) έως Δευτέρα 30 Μαρτίου (πρωί), θα παραμείνουν ανεκτέλεστα.

Τα κατά λιμένα πρακτορεία ΛΑΝΕ, παρακαλούνται για σχετική ενημέρωση επιβατών, για τους οποίους διατίθενται στοιχεία επικοινωνίας.

Σχόλια