Ειδήσεις

Λαμπρή υποδοχή για τους πρώτους Κινέζους τουρίστες

Με παραδοσιακά κεράσματα και κρητικούς χορούς υποδέχτηκαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας και του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου περίπου 800 Κινέζους τουρίστες που έφτασαν σήμερα το πρωί με το ιταλικό κρουαζιερόπλοιο, χωρητικότητας 3.500 επιβατών, "Κόστα Ατλάντικα".

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης, εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού και Κώστας Φασουλάκης, εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού, καθώς και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Γιάννης Μπρας βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής στο λιμάνι του Ηρακλείου προκειμένου να υποδεχτούν τους πρώτους Κινέζους τουρίστες κρουαζιέρας στην Κρήτη, ανάμεσά τους δημοσιογράφοι κορυφαίων μέσων ενημέρωσης αλλά και δημοφιλείς ηθοποιούς.

Πρόκειται για 800 Κινέζους με μεγάλη οικονομική επιφάνεια που έχουν ναυλώσει το πλοίο "Costa Atlantica" χωρητικότητας 3.500 επιβατών και κάνουν το γύρο του κόσμου πραγματοποιώντας στάσεις σε μεγάλα λιμάνια τουριστικών προορισμών. Οι πρώτοι Κινέζοι τουρίστες, στην εκδήλωση υποδοχής που οργάνωσε η Περιφέρεια, έγιναν δεκτοί με ζωντανή κρητική μουσική και χορούς του συγκροτήματος του Θανάση Μαυρόκωστα, ενώ ταυτόχρονα έγινε παραδοσιακό κέρασμα με ξεροτήγανα και ρακή.

Οι Κινέζοι τουρίστες εξέφρασαν τη χαρά τους για τη θερμή υποδοχή και τη φιλοξενία και μάλιστα ορισμένοι πήραν μέρος στους χορούς του κρητικού συγκροτήματος. Οι 800 Κινέζοι έφτασαν στο λιμάνι του Ηρακλείου στις 8 το πρωί και αναχωρούν στις 7 το βράδυ, ενώ στο διάστημα της παραμονής τους θα πραγματοποιήσουν εκδρομές με λεωφορεία σε αρχαιολογικούς χώρους, αξιοθέατα, παραδοσιακά χωριά, αλλά και στην πόλη του Ηρακλείου.

Ωστόσο οι συμμετέχοντες στην κρουαζιέρα δημοσιογράφοι στο διάστημα της παραμονής τους στο νησί μας θα κάνουν φωτογραφήσεις-ρεπορτάζ για τα αξιοθέατα του νησιού, οι δε ηθοποιοί θα παρουσιάσουν δρώμενα. Μάλιστα στους εκπροσώπους του Τύπου και στους επικεφαλής της κρουαζιέρας δόθηκαν από την Περιφέρεια Κρήτης και τον ΟΛΗ αναμνηστικά δώρα, πληροφοριακό υλικό για την Κρήτη αλλά και μεταφρασμένο στα Κινέζικα το βιβλίο του Ν. Καζαντζάκη "Αναφορά στον Γκρέκο", καθώς ο Κρητικός συγγραφέας είναι ιδιαίτερα γνωστός και πολυδιαβασμένος.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης καλωσορίζοντας τους Κινέζους τουρίστες εξέφρασε τη χαρά του που οι προσπάθειες και οι στοχευμένες ενέργειες της Περιφέρειας στο εξωτερικό βρίσκουν ανταπόκριση στην προσέλκυση τουρισμού στην Κρήτη και τώρα με την οργανωμένη κρουαζιέρα.

«Η Περιφέρεια Κρήτης έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες μια προσπάθεια προκειμένου να προβληθεί η Κρήτη, τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα στην Κίνα και σήμερα έχουμε τα πρώτα απτά αποτελέσματα με το κρουαζιερόπλοιο που φέρνει 800 Κινέζους τουρίστες μεταξύ των οποίων εκπρόσωπους του Τύπου και δημοφιλείς ηθοποιούς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαμιεδάκης, προσθέτοντας ότι είναι αισιόδοξο το γεγονός που «το Ηράκλειο είναι το πρώτο ευρωπαϊκό λιμάνι που προσεγγίζει το ναυλωμένο πλοίο» και ότι «με χαρά βλέπουμε τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας».

Παράλληλα ο κ. Βαμιεδάκης επισήμανε ότι οι προσπάθειες-συνεργασίες με όλους τους φορείς θα συνεχιστούν ώστε παράλληλα με τα κρουαζιερόπλοια να έρχονται και απευθείας πτήσεις τσάρτερ από την Κίνα στο Ηράκλειο για τουρισμό φέρνοντας Κινέζους οι οποίοι είναι επισκέπτες υψηλού οικονομικού επιπέδου.

Ο παριστάμενος στην υποδοχή εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη στο Ηράκλειο των πρώτων Κινέζων τουριστών, και πρόσθεσε πως «νιώθουμε πολύ κοντά μας τον κινέζικο λαό. Τους δυο λαούς, τον κινεζικό και τον ελληνικό, ενώνει η ιστορία και ο πανάρχαιος πολιτισμός. Οι στοχευμένες δράσεις εξωστρέφειας της Περιφέρειας ενδυναμώνουν ακόμα περισσότερο τις σχέσεις μας με θετικά αποτελέσματα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Γιάννης Μπρας εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη και υποδοχή σε συνεργασία με την Περιφέρεια στο λιμάνι του Ηρακλείου των πρώτων Κινέζων τουριστών που θα περιηγηθούν σε 62 μνημεία και αξιοθέατα τις Κρήτης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η συνεργασία με την Περιφέρεια συνεχίζεται για την έλξη τουριστικού ρεύματος, ενώ εκτίμησε ότι μέχρι το 2020 θα κάνουν κρουαζιέρα περί τα 6 εκατομμύρια Κινέζοι. «Επιδιώκουμε ένα μεγάλο κομμάτι της πίτας, καθώς το Ηράκλειο μαζί με τη Σαντορίνη και τον Πειραιά είναι οι γνωστότεροι πολιτισμικοί-ιστορικοί προορισμοί και πιστεύω ότι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα από τις προσπάθειές μας», είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ Γιάννης Μπρας.

Για πρώτη φορά πάντως τόσοι Κινέζοι τουρίστες επισκέπτονται το Ηράκλειο, ενώ το γεγονός είναι ιδιαίτερο επίσης γιατί, πέρα από τη μαζική αυτή επίσκεψη, αρκετοί από τους επισκέπτες αυτούς ανήκουν στους χώρους των ΜΜΕ.

Σχόλια