Ειδήσεις

Χειροπέδες σε τυροκόμο που πουλούσε το τυρί του

«Μην πυροβολείτε τους τυροκόμους», λέει ο εκπρόσωπός τους στο νομό Ηρακλείου Μιχάλης Τζωρτζάκης, με αφορμή την προσωπική του περιπέτεια στην Αθήνα, όταν κατά τη διακίνηση δικών του τυριών στο Κερατσίνι προχθές συνελήφθη από την Αστυνομία επειδή δεν είχε εξασφαλίσει άδεια από τη δημοτική Αρχή, κρατήθηκε για τέσσερις ώρες, του επεβλήθη πρόστιμο 5.000 ευρώ και του κατασχέθηκε το εμπόρευμα συνολικής αξίας τουλάχιστον 10 χιλιάδων ευρώ. «Όλα αυτά», όπως λέει, «είναι το αποτέλεσμα νόμων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, που έρχεται σήμερα να εφαρμόσει και ο ΣΥΡΙΖΑ εξοντώνοντας τους τυροκόμους»!

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στη "Νέα Κρήτη" ο Μιχάλης Τζωρτζάκης, ενώ νόμος για τις λαϊκές αγορές δίνει το δικαίωμα στους κτηνοτρόφους να μπορούν να πουλούν τα τυριά τους μέσα από τις αγορές αυτές, την ίδια ώρα είναι έντονα γραφειοκρατικός για τους τυροκόμους, στους οποίους έχει κάνει εξαιρετικά δύσκολη τη δουλειά αυτή και κατά συνέπεια την επιβίωσή τους. «Έτσι κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ την Ελλάδα; Εφαρμόζοντας τα εξοντωτικά μέτρα της προηγούμενης συγκυβέρνησης;», διερωτάται ο πρόεδρος των τυροκόμων.

Ο ίδιος τονίζει ότι δε θα έπρεπε ο κτηνοτρόφος να έχει το δικαίωμα να πουλάει τυρί στις λαϊκές. «Η δουλειά του κτηνοτρόφου είναι μόνο να παράγει καλό, ποιοτικό γάλα από τα ζώα του. Εμείς αυτό το γάλα αγοράζουμε για να φτιάξουμε τα τυριά μας. Δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει να δίνω στη συνέχεια εγώ ως τυροκόμος τον κωδικό στον κτηνοτρόφο για να πουλάει το τυρί που έφτιαξα εγώ με το δικό του γάλα», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Τζωρτζάκης.

Η περιπέτειά του ξεκίνησε όταν αστυνομικοί στην Αθήνα τον είδαν την ώρα που πουλούσε τυριά σε πελάτες ψαράδικου στο Κερατσίνι και τον συνέλαβαν με την κατηγορία ότι δεν είχε άδεια πωλητή σε λαϊκές αγορές. Μια άδεια, που, όπως λέει ο κ. Τζωρτζάκης, «βγαίνει από το Δήμο και είναι η διαδικασία εξαιρετικά δαιδαλώδης. Αντί να βοηθήσουν τους τυροκόμους να σταθούν στα πόδια τους, έρχεται η ίδια η Πολιτεία και τους διαλύει στην κυριολεξία μέσα από τέτοιες πολιτικές».

Καταλήγοντας, ο Μιχάλης Τζωρτζάκης στέλνει προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα «δώστε στους τυροκόμους τη δυνατότητα να μπορούν να διακινούν τα προϊόντα τους χωρίς περιορισμούς και μην τους βάζετε τη θηλιά στο λαιμό. Αρκετά καταχρεωμένοι και προβληματικοί είναι ήδη εδώ και αρκετά χρόνια. Μην τους διαλύετε ακόμα περισσότερο».

Σχόλια