Ειδήσεις

"Μάθετε τα παιδιά ότι δεν είναι λεβεντιά να πυροβολείς"

«Μέσα από την οικογένεια και το σχολείο πρέπει τα παιδιά να μάθουν ότι το να κρατάς όπλο και να πυροβολείς, να σκοτώνεις, δεν είναι λεβεντιά», είπε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Χρήστος Τσανακτσίδης.

Επαναλαμβάνει ωστόσο πως την ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν τη φέρει η Πολιτεία καθώς η ατιμωρησία εκτρέφει τέτοια φαινόμενα.

Υπενθυμίζεται πως όλες οι Ενώσεις Αστυνομικών-Ειδ. Φρουρών της Κρήτης από κοινού καταδικάζουν απερίφραστα την απροκάλυπτη δολοφονική επίθεση σε βάρος των δύο συναδέρφων τους τη Δευτέρα 23-03-2015 στις Βρύσες Χανίων, με τον ένα από αυτούς να δίνει τη δική του μάχη στην Εντατική Μονάδα του Νοσοκομείου Χανίων.

Οι Ενώσεις στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Πιστεύουμε ότι έχει φτάσει η στιγμή που σύσσωμη η Ελληνική Πολιτεία θα πρέπει να καταδικάσει έμπρακτα τα υποτιθέμενα έθιμα όπως η παράνομη κατοχή οπλισμού αλλά και να εξαλείψει συμπεριφορές που ανάγονται στη λεγόμενη "κρητική μαγκιά".

Αιτούμαστε, επιπλέον, από την Ελληνική Πολιτεία να παράξει την καλύτερη δυνατή υγειονομική περίθαλψη στους τραυματισθέντες συναδέλφους μας».

Σχόλια