Ειδήσεις

Οι έμποροι Λασιθίου στον Κωστή Δερμιτζάκη

"Φωτογραφικές" διατάξεις υπέρ μεγάλων συμφερόντων κατήγγειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου και Νεάπολης, στον βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κωστή Δερμιτζάκη, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποίησαν την Πέμπτη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Αγίου Νικολάου.

Ο εμπορικός κόσμος του Μεραμπέλου εξέφρασε την αγανάκτησή του για τη ρύθμιση που ψηφίστηκε στις 24/12/2014 (παραμονή Χριστουγέννων!) στη Βουλή από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση, με την οποία επιτρέπεται η δημιουργία πολυκαταστημάτων μέχρι 1500 τ.μ. σε ζώνες γενικής κατοικίας.

Ο νόμος που βρήκε άμεση και "φωτογραφική" εφαρμογή στον Άγιο Νικόλαο, ψηφίστηκε χωρίς καμία διαβούλευση και απειλεί την επιβίωση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στο Μεραμπέλο και καταστρατηγεί κάθε έννοια υγιούς εμπορικού ανταγωνισμού και πολεοδομικού σχεδιασμού. Οι συνέπειες δεν περιορίζονται στην περιοχή μας αλλά επεκτείνονται σ' όλη τη χώρα.

Οι εμπορικοί σύλλογοι ζήτησαν την άμεση κατάργηση της απαράδεκτης αυτής ρύθμισης και την ψήφιση νέου κανονιστικού πλαισίου για την εγκατάσταση των πολυκαταστημάτων.

Ο Κωστής Δερμιτζάκης αφού επεσήμανε το όργιο αδιαφανών ρυθμίσεων υπέρ των συμφερόντων των ισχυρών που έχει αφήσει "κληρονομιά" η μνημονιακή συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ, συμφώνησε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση απειλεί τον εμπορικό κόσμο σ' ολόκληρη τη χώρα και οδηγεί σε συγκέντρωση της αγοράς με δραματικές συνέπειες και για τον εμπορικό κόσμο αλλά και τον καταναλωτή. Υποσχέθηκε άμεση παρέμβαση στο Υπουργείο για το θέμα και ανάδειξή του μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Σχόλια