default-image

Τρεις Χανιώτες συνελήφθησαν για την επίθεση στο γιατρό

Τρεις Χανιώτες συνελήφθησαν για την επίθεση στο γιατρό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρεις Χανιώτες βρίσκονται στα χέρια των αστυνομικών Αρχών, έχοντας συλληφθεί για την επίθεση σε Χανιώτη γιατρό, μια επίθεση που κατά τα φαινόμενα είχε "χρώμα ρατσιστικό".

Για την ακρίβεια ο γιατρός εγκάλεσε τους τρεις άνδρες οι οποίοι είχαν επιτεθεί λεκτικά σε αλλοδαπούς στο κέντρο των Χανίων και στη συνέχεια αυτοί, αφού τον βρήκαν μόνο του, του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν.

Αποτέλεσμα ήταν και να προκληθεί ένταση και να γίνουν επεισόδια στο κέντρο των Χανίων και επίθεση ενάντια στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στα Χανιά.

Οι αστυνομικές Αρχές εντόπισαν μέσα σε λίγες ώρες και συνέλαβαν τους τρεις Χανιώτες, οι οποίοι κατηγορούνται για την επίθεση και τον τραυματισμό ενός Χανιώτη γιατρού, το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή της Σπλάντζιας, καθώς υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες στο περιστατικό και ενημέρωσαν για τα στοιχεία τους.

Τα γεγονότα

Όλα ξεκίνησαν χθες το απόγευμα, όταν μια ομάδα νεαρών - πιθανότατα χρυσαυγιτών - επιτέθηκαν φραστικά ενάντια σε αλλοδαπούς στη Σπλάντζια. Ένας Έλληνας γιατρός που τους αντιλήφθηκε υπερασπίστηκε τους αλλοδαπούς και ζήτησε το λόγο από τους νεαρούς ρατσιστές.

Στο σημείο υπήρχε πολύς κόσμος και το επεισόδιο δεν πήρε έκταση, ωστόσο οι θρασύδειλοι ρατσιστές τη "φύλαγαν" στο γιατρό, τον οποίο εντόπισαν λίγο παρακάτω να περπατά μόνος του και του επιτέθηκαν με ρόπαλα και τον ξυλοκόπησαν.

Το περιστατικό βίας προκάλεσε αντίδραση και πάνω από 100 άτομα συγκεντρώθηκαν στο κέντρο των Χανίων, στη Δημοτική Αγορά, και σύμφωνα με πληροφορίες μια μικρή ομάδα απ' αυτούς (ίσως 10 άτομα, όπως λένε οι αυτόπτες) αποσπάστηκαν από τους συγκεντρωμένους και επιτέθηκαν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται στην οδό Τζανακάκη και κυριολεκτικά... "τα έσπασαν".

Κάποιοι άλλοι άγνωστοι δράστες (δεν έγινε γνωστό αν πρόκειται για τους ίδιους) προκάλεσαν ζημιές στα γραφεία του "Μουσείου της Εθνικής Ελλάδας", σπάζοντας το τζάμι της βιτρίνας.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες στη συνέχεια ενισχύθηκαν από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και του ΤΑΕ.

Η άνανδρη επίθεση σε βάρος του γιατρού είχε ως συνέπεια ο τελευταίος να τραυματιστεί στο πρόσωπο και να οδηγηθεί στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News