default-image

Συνεδρίασε η ενεργειακή ομάδα στον Άγιο Νικόλαο

Κρήτη
Συνεδρίασε η ενεργειακή ομάδα στον Άγιο Νικόλαο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρουσία της τεχνικής συμβούλου Γ. Πιλιγκοτσή, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της ενεργειακής ομάδας που έχει συγκροτήσει ο Δήμος Αγίου Νικολάου, προκειμένου να προχωρήσει στη σύνταξη του Σχεδίου Διαχείρισης του ενεργειακού αποτυπώματος του Δήμου.

«Πραγματοποιήθηκε η σύγκλιση της ενεργειακής ομάδας η οποία θα συντάξει το σχέδιο διαχείρισης του ενεργειακού αποτυπώματος του Δήμου, με τη συμμετοχή της τεχνικής συμβούλου κ. Πιλιγκοτσή, προερχόμενης από το γραφείο του κ. Δρακωνάκη που μέχρι σήμερα στήριζε το Δήμο, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος ΕΣΠΑ. Στη συνάντηση αποφασίστηκε να ανατεθεί το Σχέδιο Δράσης σε ενεργειακό φορέα που κατά το παρελθόν έχει συντάξει ανάλογα ΣΔΑΕ», είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος της πόλης κ. Αντώνης Ζερβός, αναφερόμενος στην σύγκλιση της ενεργειακής ομάδας του Δήμου.

«Επίσης», πρόσθεσε, «αποφασίσαμε στο ενεργειακό αποτύπωμα, εκτός από τα δημοτικά κτίρια, να συμπεριληφθούν ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που έχουν μεγάλο ενεργειακό φορτίο, ιδιαίτερα την περίοδο του καλοκαιριού, αλλά και όποια άλλη μεγάλη επιχείρηση θεωρήσουμε ότι πρέπει να συμμετέχει.

Ενδεχομένως να υπάρξει πιθανότητα συνεργασίας με το ΤΕΙ για την καταγραφή όλων των λεπτομερειών και των ζητημάτων που υπάρχουν, γιατί στόχος του ενεργειακού αποτυπώματος του συμφώνου των δημάρχων είναι μέσα στο 2020 να υπάρχει περιορισμός στα ενεργειακά αποθέματα. Ο Δήμος ήδη έχει χάσει πέντε χρόνια, ενώ στα υπόλοιπα πέντε που απομένουν καλούμαστε να υλοποιήσουμε αυτές τις δράσεις, δεδομένου ότι τα σχέδια δράσης αποτελούν ενισχυτικό στοιχείο για την ένταξη έργων στο νέο ΕΣΠΑ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News