default-image

Αγ. Νικόλαος: Ξεκινά η διαμόρφωση περιμετρικά της Αγ.Τριάδας

Κρήτη
Αγ. Νικόλαος: Ξεκινά η διαμόρφωση περιμετρικά της Αγ.Τριάδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτοψία στο χώρο γύρω από την ΑγίαΤριάδα πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης (24/3)ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, συνεπικουρούμενος από την αρμόδια επί των τεχνικών θεμάτων αντιδήμαρχο κ. Αφροδίτη Βαρκαράκη και τους τεχνικούς υπαλλήλους του Δήμου κ. Μ. Ταβλά και κ. Μ. Καπαράκη.

Ήδη, όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος κ. Αντ. Ζερβός, αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίηση της πρώτης φάσης βελτίωσης του χώρου γύρω από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, όπου σύμφωνα με τον προγραμματισμό προβλέπεται να κατεδαφιστεί το κεραμοσκεπές τμήμα που υπάρχει εκεί καθώς και τμήμα των αποθηκών της εκκλησίας και το τοιχίο περίφραξης δίνοντας τη δυνατότητα να διευρυνθεί ο χώρος του ναού ενόψει  του Πάσχα.

Η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου θα γίνει σε δύο στάδια, όπως εξήγησε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου. Το πρώτο θα ξεκινήσει άμεσα και το επόμενο μετά την ολοκλήρωση των πράξεων αναλογισμού, για την τακτοποίηση των ιδιοκτησιών περί την Αγία Τριάδα, ώστε να γκρεμιστεί το ακίνητο Ρούβαλη που "μπλοκάρει" την εκκλησία από την πλευρά της πλατείας, αλλά και των υπολοίπων κτισμάτων.

Με τις ενέργειες αυτές, τόνισε ο δήμαρχος κ. Ζερβός, το κεντρικό αυτό σημείο της πόλης θα αποκτήσει το κύρος και τη μορφή που χρειάζεται να υπάρχει γύρω από ένα λατρευτικό χώρο!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News