default-image

Κινέζοι σταρ μαζί με τους τουρίστες που φτάνουν στο Ηράκλειο

Κρήτη
Κινέζοι σταρ μαζί με τους τουρίστες που φτάνουν στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πρώτοι Κινέζοι τουρίστες και μάλιστα 800 σε αριθμό καταφτάνουν στο Ηράκλειο με κρουαζιερόπλοιο την ερχόμενη Παρασκευή, κατακλύζοντας αρχαιολογικούς χώρους και παραδοσιακά χωριά σε μια μονοήμερη επίσκεψή τους στην Κρήτη. Ανάμεσά τους θα βρίσκονται τόσο εκπρόσωποι κορυφαίων μέσων ενημέρωσης όσο και ηθοποιοί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επισκεφτούν το νησί μας περίπου 100 ηθοποιοί, ανάμεσά τους και μεγάλοι σταρ της Κίνας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αφού θα φωτογραφηθούν σε συγκεκριμένα σημεία, με τις εικόνες και τα ερεθίσματα που θα αποκομίσουν να κάνουν το γύρο του κόσμου.

Οι 800, μεταξύ αυτών και πολύ εύποροι Κινέζοι, θα βρίσκονται στις 8 το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής στο λιμάνι του Ηρακλείου, με το ιταλικό κρουαζιερόπλοιο "Κοστ Ατλάντικα", χωρητικότητας 3.500 επιβατών.

Στο λιμάνι αναμένεται να τους υποδεχτεί η Περιφέρεια Κρήτης με παραδοσιακό κεράσματα (μεταξύ αυτών και ξεροτήγανα) και με παραδοσιακό μουσικό και χορευτικό συγκρότημα. Θα επιβιβαστούν σε πούλμαν και θα περιηγηθούν σε αρχαιολογικούς χώρους, ανάμεσά τους και η Κνωσός, ενώ θα επισκεφτούν και παραδοσιακά χωριά, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, αλλά και διάφορα άλλα αξιοθέατα, πριν αναχωρήσουν με το κρουαζιερόπλοιο στις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Για πρώτη φορά πάντως τόσοι Κινέζοι τουρίστες επισκέπτονται το Ηράκλειο, ενώ το γεγονός είναι ιδιαίτερο επίσης γιατί, πέρα από τη μαζική αυτή επίσκεψη, αρκετοί από τους επισκέπτες αυτούς ανήκουν στους χώρους των ΜΜΕ.

Όπως είπε στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος του ΟΛΗ Γιάννης Μπρας, αποτελεί «αναγκαιότητα η χάραξη εθνικής στρατηγικής και η κατάρτιση Εθνικού Συμβουλίου Κρουαζιέρας», καθώς «η κρουαζιέρα παρουσιάζει παγκοσμίως συνεχή αύξηση και το Ηράκλειο διεκδικεί σημαντικό μερίδιο από αυτή την πίτα».

Να σημειωθεί η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας σε πολλές τουριστικές αγορές, αλλά και στην Κίνα, έχει βάλει τις βάσεις για την ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος από τη χώρα του μεταξιού προς την Ελλάδα, με επισκέψεις που είχαν γίνει προ μηνών από τον εντεταλμένο σύμβουλο τουρισμού κ. Μιχάλη Βαμιέδακη και άλλους εκπροσώπους τοπικών φορέων που είχαν επισκεφθεί την Κίνα και είχαν συναντήσεις με κορυφαίους τουριστικούς παράγοντες, επιχειρηματίες του τουρισμού και άλλους εκεί φορείς, ώστε να υπάρξουν συνεργασίες για την ανάπτυξη του μαζικού τουρισμού στο νησί μας, όπως επίσης η ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας, αλλά και του γαμήλιου τουρισμού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News