Ειδήσεις

Οι θυελλώδεις άνεμοι εμποδίζουν εκκένωση του "Β. Κορνάρος"

Oυδείς κίνδυνος υπάρχει για τους 227 επιβάτες και το 55μελές πλήρωμα του πλοίου "Βιτσέντζος Κορνάρος", που προσάραξε στο λιμάνι της Κάσου χθες αργά το βράδυ.

Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο από Πειραιά προς Μήλο - Θήρα - Ανάφη - Ηράκλειο - Σητεία - Κάσο - Κάρπαθο - Διαφάνι - Χάλκη - Ρόδο με επιστροφή και στην προσπάθεια να δέσει στο λιμάνι της Κάσου κόλλησε στα αμμώδη και προσάραξε.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το πλοίο παρασύρθηκε και χτύπησε στην προβλήτα εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και στη συνέχεια προσάραξε πάνω στον κυματοθραύστη του λιμανιού, σε αμμώδη αβαθή και κοντά στη στεριά.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση, αφού αμέσως μετά έσπευσαν επιτόπου για βοήθεια αλιευτικά σκάφη, ωστόσο δεν μπόρεσαν να προσφέρουν πολλά, λόγω των πολύ άσχημων καιρικών συνθηκών. Έγινε μάλιστα προσπάθεια από τα αλιευτικά για να βοηθήσουν το πλοίο να ξεκολλήσει, όμως κάτι τέτοιο δε στάθηκε δυνατό, και τώρα αναμένεται ρυμουλκό ώστε να βοηθήσει το "Β. Κορνάρος" να βγει από τη δύσκολη θέση.

Για τον ίδιο λόγο - την έντονη κακοκαιρία - δε στάθηκε δυνατό να γίνει εκκένωση του πλοίου και μεταφορά των επιβατών, ενώ αναμένεται το μεσημέρι να έλθει από τη Μύκονο ρυμουλκό ώστε να βοηθήσει στην αποκόλληση του πλοίου.

Πάντως οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή ξεπερνούν τα 8 Μποφόρ.

Οι επιβάτες και το 55μελές πλήρωμα δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο, όπως επιβεβαίωσε και ο καπετάνιος του πλοίου, Δημήτρης Λάβας, στο Mega.

Σχόλια