Ειδήσεις

Οι Έλληνες της Γενεύης τίμησαν την εθνική επέτειο

Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης και συναισθηματικής φόρτισης, με το ελληνικό πνεύμα να κυριαρχεί, η ελληνική παροικία της Γενεύης γιόρτασε την εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου.

Οι Έλληνες της Γενεύης τίμησαν έναν σπουδαίο φιλέλληνα και στενό φίλο του Καποδίστρια, το Ιωάννη Γαβριήλ Έιναρντ, καταθέτοντας στεφάνι στη μνήμη του. Πρόκειται για στενό φίλο του Καποδίστρια, διάσημο τραπεζίτη της Γενεύης του 19ου αιώνα και βασικό διαμορφωτή της εθνικής χρηματιστικής τράπεζας. Ένας άνθρωπος που αισθανόταν πιο Έλληνας και από τους Έλληνες.

Μετανάστες τρίτης και τέταρτης γενιάς. Παιδιά από το ελληνικό σχολείο της Γενεύης που δεν έχουν επισκεφτεί ποτέ την Ελλάδα. Απαγγέλλουν ποιήματα σε σπαστά Ελληνικά για να τιμήσουν την εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παύλου, όπου τελέστηκε δοξολογία από τον Μητροπολίτη Ιερεμία.

Μια από τις παλαιότερες ελληνικές παροικίες της Γενεύης, που η ευρύτερη περιοχή της αριθμεί 7.000 Έλληνες, γιόρτασε την 25η Μαρτίου, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και έντονης συναισθηματικής φόρτισης.

Αποστολή στη Γενεύη: Γιώργος Σαχίνης

Επιμέλεια: Φωτεινή Μαυροματάκη

Εικονολήπτης: Μάκης Μελισσουργάκης

Σχόλια