default-image

Υεμένη: Πύραυλοι έπληξαν το προεδρικό μέγαρο στο Άντεν

Κόσμος
Υεμένη: Πύραυλοι έπληξαν το προεδρικό μέγαρο στο Άντεν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στόχος αεροπορικής επιδρομής έγινε το συγκρότημα του προεδρικού μεγάρου στο Άντεν, στη νότια Υεμένη, λίγη ώρα αφού έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι έχει διαφύγει σε ένα «ασφαλές μέρος», δήλωσε μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.  

«Ένα αεροπλάνο έριξε τρεις πυραύλους εναντίον του προεδρικού μεγάρου, στη συνέχεια ερρίφθησαν αντιαεροπορικά πυρά», εξήγησε η πηγή αυτή.

Ο διευθυντής του γραφείου του Χάντι επεσήμανε ότι ο πρόεδρος είναι ασφαλής και βρίσκεται ακόμη στο Άντεν, ενώ σημείωσε ότι οι πύραυλοι έπεσαν στη θάλασσα.

«Είναι καλά και διευθύνει τη νότια και λαϊκή αντίσταση ώστε να αποτραπεί η είσοδος των δυνάμεων των πολιτοφυλάκων στο Άντεν», υπογράμμισε ο Μοχάμεντ Μέραμ.

Στο μεταξύ το διεθνές αεροδρόμιο του Άντεν έκλεισε σήμερα για λόγους ασφαλείας εξαιτίας της αβεβαιότητας που κυριαρχεί στην πόλη, η οποία βρίσκεται υπό την απειλή των δυνάμεων των σιιτών ανταρτών Χούτι.

Σε διπλωματικό επίπεδο, ο υπουργός Εξωτερικών της Υεμένης Ριάντ Γιάσιν ζήτησε σήμερα την «άμεση» στρατιωτική επέμβαση των Αράβων στη χώρα του, καθώς συνεχίζεται η προέλαση των σιιτών ανταρτών Χούτι προς το Άντεν, προπύργιο του Χάντι.

«Στη διάρκεια της αραβικής συνόδου κορυφής θα ζητήσουμε μια άμεση επέμβαση», είπε ο Γιάσιν ο οποίος βρίσκεται στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου, όπου ξεκινά το Σάββατο η ετήσια σύνοδος κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου. «Μια στρατιωτική επέμβαση», διευκρίνισε.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, απάντησε ότι ο οργανισμός θα συζητήσει την πρόταση του Γιασίν για στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη.

«Ο υπουργός Εξωτερικών της Υεμένης υπέβαλε σήμερα την ιδέα στη διάρκεια συνάντησής του με τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου», εξήγησε ο Άχμεντ Μπεν Χίλι.

«Το θέμα θα εξεταστεί αύριο σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών», πρόσθεσε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News