Ειδήσεις

Ξύλο γιατί... βιντεοσκοπούσε τα πρόβατά του!

Μια υπόθεση που έφερε πολλά χαμόγελα τόσο στην έδρα όσο και στους παριστάμενους, εκτυλίχθηκε σήμερα στα δικαστήρια Ηρακλείου. Κατηγορούμενος ήταν ένας βοσκός που ξυλοκόπησε μια γυναίκα διότι... βιντεοσκοπούσε τα πρόβατα του!

Σίγουρα δεν θα χαμογελούσε ο κατηγορούμενος, που καταδικάστηκε σε συνολική ποινή 19 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε  

Η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου και τα όσα διημείφθησαν άκουγαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο οι δικαστές και ο εισαγγελέας όσο και το ακροατήριο.

Τόσο η γυναίκα όσο και ο κατηγορούμενος, εξεταζόμενοι από το δικαστήριο, έδωσαν τη δική τους εκδοχή για το περιστατικό, αναφέροντας και το διάλογό τους, με τα "γαλλικά" που φέρονται να χρησιμοποίησαν εκατέρωθεν να ξεδιπλώνονται λέξη προς λέξη μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Σύμφωνα με την παθούσα, μάζευε χόρτα όταν σκέφτηκε να τραβήξει ένα βίντεο με πρόβατα και να το δείξει στην εγγονή της, που όπως ισχυρίστηκε τα λατρεύει. Εκείνη τη στιγμή, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά της, ο κατηγορούμενος που την είδε από μακριά με το αγροτικό όχημά του βρέθηκε μια ανάσα από αυτήν σταματώντας, όπως είπε χαρακτηριστικά, μπροστά στα πόδια της.

Σύμφωνα με την ίδια, τη χτύπησε προκαλώντας της τραύμα στην αριστερή ωμοπλάτη και στα δάχτυλα του χεριού της, ενώ κατά την πάλη τους το κινητό της έπεσε κάτω, το πήρε ο κατηγορούμενος και της είπε πως αν το θέλει να πάει να το πάρει από τη μάντρα.

Από την άλλη πλευρά τώρα, ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως όλα όσα προανέφερε η γυναίκα είναι ψέματα, καθώς, όπως ισχυρίστηκε, τα έκανε όλα αυτά γιατί έχουν κτηματικές διαφορές. Συμπλήρωσε πως κι εκείνη τον έβρισε άσχημα και μάλιστα τον απείλησε πως κατάγεται από συγκεκριμένο χωριό, γνωστό για τις παραβατικές συμπεριφορές ορισμένων συγχωριανών της, λέγοντάς του ότι «θα δεις τι θα πάθεις».

Οι κατηγορίες με τις οποίες ήρθε στο δικαστήριο ο άνδρας ήταν η απλή σωματική βλάβη, η παράνομη βία, η απειλή, η εξύβριση και η κλοπή κινητού. Ωστόσο κρίθηκε αθώος για την κλοπή και ένοχος για τις υπόλοιπες πράξεις.

Αρκετές φορές κατά την αποδεικτική διαδικασία το ακροατήριο δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα γέλια του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως, όταν ο εισαγγελέας ρώτησε τη γυναίκα αν τον επίδεσμο που φοράει για να στηρίξει το χέρι της τον φορά μετά από το χτύπημα, εκείνη για να αποδείξει τα λεγόμενά της του απάντησε: «Ναι, θέλετε να γδυθώ εδώ πέρα να σας το δείξω;».

Επίσης, ερωτώμενη εάν όντως πήγε να μαζέψει χόρτα ανέφερε: «Μάλιστα, τα έχω ψημένα στο ψυγείο».

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος ανέφερε: «Σαράντα λεπτά έπαιρνε βίντεο τα πρόβατά μου», με τον εισαγγελέα, γνώστη και της τεχνολογίας, να του απαντά πως το συγκεκριμένο κινητό δεν έχει τη δυνατότητα, λόγω χωρητικότητας, να βιντεοσκοπήσει τόσο χρονικό διάστημα…

Σχόλια