Ειδήσεις

Χερσόνησος: Απευθείας ανάθεση εργολάβου καταγγέλλει ο Σέγκος

Για απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη εργολάβο της αποκομιδής απορριμμάτων στη Χερσόνησο, ένα μήνα μάλιστα πριν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, κάνει λόγο σε επιστολή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Σύμπραξη Ενεργών Πολιτών Δήμου Χερσονήσου" Ιωάννης Σέγκος, καταγγέλλοντας «μια σειρά το λιγότερο άστοχων», όπως χαρακτηριστικά λέει, «ερασιτεχνικών και τελικά επικινδύνων για το Δήμο μας ενεργειών» από την πλευρά της δημοτικής Αρχής.

Η δημοτική παράταξη στην οποία είναι επικεφαλής ο κ. Σέγκος, σύμφωνα με τον ίδιο, «αγωνίζεται για να μη μείνει ο δήμος Χερσονήσου χωρίς τις υπηρεσίες καθαριότητας του απαιτούνται για ένα τουριστικό προορισμό και για να έχει τις υπηρεσίες που πρέπει σε τιμή που στηρίζεται σε αντικειμενικούς παράγοντες και όχι σε υπερκοστολογήσεις που επιφέρουν τεράστια οικονομική αιμορραγία για το Δήμο».

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Σέγκου έχει ως εξής:

«Ακόμα μία πράξη του δράματος που λέγεται "Αποκομιδή απορριμμάτων στο Δήμο Χερσονήσου" ζήσαμε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο με την απευθείας ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων για ένα μήνα μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την ανάθεση σε ιδιώτη εργολάβο της αποκομιδής των απορριμμάτων. Οι τρεις προσφορές που κατατέθηκαν είχαν μεταξύ τους την τεράστια διαφορά… των 400 ευρώ!!! Η πρώτη 177.000 ευρώ, η δεύτερη 177.100 ευρώ και 177.400 ευρώ η τρίτη.

Η παραπάνω διαδικασία έλαβε χώρα ως συνέχεια μια σειράς το λιγότερο άστοχων, ερασιτεχνικών και τελικά επικινδύνων για το Δήμο μας ενεργειών της δημοτικής Αρχής. Για μια διεθνή, λόγω οικονομικού μεγέθους διαγωνιστική διαδικασία, που απαιτούνται τουλάχιστον 3 ως 4 μήνες προκειμένου να περαιωθεί και να υπάρξει εργολάβος αποκομιδής των απορριμμάτων την 1η/1/2015 (η προηγούμενη σύμβαση έληγε στις 31/12/2014), η δημοτική Αρχή έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 16/12/2014!!!!!, 14 ημέρες προ της λήξης της προηγούμενης συμβάσεως. Καινούργια η δημοτική Αρχή που ανέλαβε την 1η/9/2014 και άπειρη, είναι το ερώτημα…

Ο νυν δήμαρχος ήταν αντιδήμαρχος στην προηγούμενη δημοτική Αρχή επί τετραετίας και μάλιστα το 2011-2012 ήταν αντιδήμαρχος επί των Οικονομικών και χειρίστηκε τη διενέργεια του προηγούμενου διαγωνισμού και ο νυν αντιδήμαρχος Καθαριότητας ο ίδιος εδώ και πέντε χρόνια.  

Η παράταξη της "Σύμπραξης των Ενεργών Πολιτών του Δήμου Χερσονήσου" αγωνίζεται και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για δύο λόγους: πρώτον, για να μη μείνει ο Δήμος Χερσονήσου χωρίς τις υπηρεσίες καθαριότητας του απαιτούνται για ένα βαρύ τουριστικό προορισμό και δεύτερον για να έχει τις υπηρεσίες που πρέπει σε τιμή που στηρίζεται σε αντικειμενικούς παράγοντες και όχι σε υπερκοστολογήσεις που επιφέρουν τεράστια οικονομική αιμορραγία για το Δήμο μας».     

Σχόλια