default-image

Συνάντηση Δαμαβολίτη με πρώην δημοτικούς αστυνομικούς

Κρήτη
Συνάντηση Δαμαβολίτη με πρώην δημοτικούς αστυνομικούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με εκπροσώπους της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας Ηρακλείου συναντήθηκε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Κώστας Δαμαβολίτης, με αφορμή το επικείμενο νομοσχέδιο "Εκδημοκρατισμός της διοίκησης-Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση-Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις" του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το οποίο επαναφέρει, με το άρθρο 25, τη Δημοτική Αστυνομία.

Οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί κατέθεσαν υπόμνημα, σύμφωνα με το οποίο αιτούνται, μεταξύ άλλων, το δικαίωμα εθελοντικής επιστροφής στην ανασυσταθείσα Δημοτική Αστυνομία, ανεξάρτητα από τη θέση στην οποία τοποθετήθηκαν, κατά την «τραγική», όπως σχολίασαν, διαδικασία της διαθεσιμότητας-κινητικότητας.

Ο κ. Δαμαβολίτης χαρακτήρισε παράλογη τη διάλυση της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία όχι μόνο δημοσιονομικό όφελος δεν έφερε, αλλά προκάλεσε και ζημίες στα οικονομικά των Δήμων. Συνέστησε όμως ψυχραιμία έως ότου καταρτιστεί πλήρως το υπό διαμόρφωση σ/ν, ενώ διαβεβαίωσε τους ενδιαφερόμενους ότι παρακολουθεί την όλη διαδικασία και θα παρέμβει, αν χρειαστεί, είτε στη φάση επεξεργασίας του σ/ν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, είτε με σχετική τροπολογία επί του τελικού αποτελέσματος.

Τέλος, τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει μια ισορροπία ανάμεσα στην αποκατάσταση αδικιών που επέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση και την κάλυψη των αναγκών της δημόσιας διοίκησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News