default-image

Συζήτησαν για τα προβλήματα των εργαζόμενων στο ΚΤΕΛ

Κρήτη
Συζήτησαν για τα προβλήματα των εργαζόμενων στο ΚΤΕΛ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκπροσώπους του συνδικάτου εργαζομένων στα υπεραστικά-αστικά ΚΤΕΛ Κρήτης συνάντησε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Κώστας Δαμαβολίτης, προκειμένου να ενημερωθεί, εν αναμονή της νέας τουριστικής περιόδου, για τα πάγια, πλέον, δυσεπίλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Ο βουλευτής παρέλαβε σχετικό υπόμνημα, σύμφωνα με το οποίο ζητείται η άμεση κατάργηση του Π.Δ. 94/2014, που οδήγησε σε πολυάριθμες απολύσεις, ισοπεδώνοντας το Γενικό Κανονισμό Προσωπικού ΚΤΕΛ.

«Πρόκειται για αυθαίρετη, φωτογραφική ρύθμιση που πέρασε στο όνομα της μνημονιακής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων», σχολίασαν οι εκπρόσωποι του συνδικάτου, που ζητούν την αυτονόητη εφαρμογή της εργασιακής νομοθεσίας για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, η οποία συνεπάγεται τεράστιες απώλειες για τα δημόσια έσοδα.

Σε τοπικό επίπεδο, επέστησαν την προσοχή του βουλευτή στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και προκύπτουν από την έλλειψη υποδομών (οδικό δίκτυο Κρήτης, παράνομες στάσεις, ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα δρομολογίων κ.τ.λ.), με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο την υπηρεσία της ασφαλούς μεταφοράς.

Ο κ. Δαμαβολίτης κοινοποίησε στους συνομιλητές του την απάντηση του αρμόδιου υπουργού, σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση (αρ.πρωτ.4674/18-11-2014), σχετικά με τις παράνομες και επικίνδυνες στάσεις των ΚΤΕΛ επί του Βόρειου Οδικού Άξονα.

Σύμφωνα με αυτήν, «η διαδικασία, κατά την οποία διερευνάται το σύννομο των στάσεων λεωφορείων του ΚΤΕΛ επί του ΒΟΑΚ, βρίσκεται σε εξέλιξη», ενώ «αρμόδια Αρχή για τη νομιμότητα των υφιστάμενων στάσεων είναι η οικεία Περιφέρεια».

Στη συνέχεια, πρότεινε συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό και δεσμεύτηκε, μετά την προγραμματισμένη για την Πέμπτη 26 Μαρτίου συνάντηση με την ΟΣΜΕ (Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας), να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή.

Τέλος, διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους, ότι θα ασκήσει πιέσεις σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου να τηρηθούν τα νόμιμα ως προς τα χρονοδιαγράμματα δρομολογίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News