default-image

Το χρονικό του τραυματισμού των δύο αστυνομικών από 50χρονο

Το χρονικό του τραυματισμού των δύο αστυνομικών από 50χρονο

Δύο αστυνομικοί δέχτηκαν το πρωί της Δευτέρας επίθεση στην περιοχή Βρύσες Χανίων, με το δράστη, έναν 50χρονο γνωστό στις Αρχές, να παραδίδεται λίγες ώρες μετά στην Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο αστυνομικοί, την ώρα ελέγχου, δέχτηκαν τα πυρά από την καραμπίνα του δράστη, ο οποίος κινούνταν με αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας, το περιστατικό συνέβη ως εξής:

«Σήμερα το πρωί, συνεργείο αστυνομικών ελέγχων, από τέσσερις αστυνομικούς και δυο υπηρεσιακά οχήματα του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αποκορώνου, δραστηριοποιείτο σε περιοχή του δήμου Αποκόρωνα.

Κατά το χρόνο που πραγματοποιούσαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 23χρονος ημεδαπός, ο 50χρονος (πατέρας του ελεγχόμενου) διερχόμενος από το σημείο του ελέγχου, οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, σταμάτησε και αφού εξύβρισε και απείλησε τους αστυνομικούς, χτύπησε με το αυτοκίνητό του ένα από τα δύο σταθμευμένα υπηρεσιακά οχήματα.

Στη συνέχεια ο 50χρονος, αφού έφυγε από το σημείο ελέγχου, επέστρεψε άμεσα και σταμάτησε το όχημά του σε κοντινή απόσταση, η οποία του παρείχε κάλυψη. Αμέσως, βγαίνοντας από το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, πυροβόλησε σε βάρος των αστυνομικών με κυνηγητικό όπλο (καραμπίνα), τουλάχιστον πέντε φορές, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 35χρονου υπαρχιφύλακα και του 34χρονου ειδικού φρουρού και στη συνέχεια διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Άμεσα, από αστυνομικούς υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, πραγματοποιήθηκαν επισταμένες και εκτεταμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό του 50χρονου, ο όποιος τελικά παραδόθηκε στις αστυνομικές Αρχές και ταυτόχρονα παρέδωσε και το κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι, κυνηγετικό όπλο, 2 διόπτρες, 4 μαχαίρια, σπρέι το οποίο είχε απωθητική επίδραση και διάφορα είδη φύλαξης οπλισμού.

Οι τραυματίες αστυνομικοί διακομίστηκαν αρχικά στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων, όπου ο 34χρονος υπεβλήθη σε επέμβαση και νοσηλεύεται, ενώ ο 35χρονος, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης. Ο τραυματισμός του 34χρονου είναι σοβαρότατος και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Σε πανομοιότυπο περιστατικό: Είχε πυροβολήσει και θηροφύλακες ο δράστης

Ο 50χρονος, ο οποίος παραδόθηκε λίγες ώρες μετά τη συμπλοκή που κόστισε το βαρύτατο τραυματισμό του αστυνομικού, πριν από 10 χρόνια είχε πρωταγωνιστήσει σε πανομοιότυπο περιστατικό με θύματα θηροφύλακες… Yπόθεση για την οποία είχε παραπεμφθεί σε δίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση περίπου 8 ετών. Ωστόσο σε δεύτερο βαθμό η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας είχε μετατραπεί σε απειλή με συνέπεια η ποινή του να μειωθεί στο ελάχιστο και να αφεθεί ελεύθερος.

Στα Χανιά βρίσκονται από το πρωί τόσο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Χρήστος Φωτόπουλος, όσο και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Α. Ζαχαριουδάκης, που βρέθηκαν νωρίτερα στο Νοσοκομείο Χανίων και ενημερώθηκαν για την κατάσταση των τραυματιών εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή τους στους συγγενείς τους, που ζουν ώρες αγωνίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News