default-image

Ο Γερμανός πεζοπόρος στην "ΚΡΗΤΗ TV"

Κρήτη
Ο Γερμανός πεζοπόρος στην "ΚΡΗΤΗ TV"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περπατά, ερευνά, συνομιλεί με κατοίκους από τα μαρτυρικά χωριά της Ελλάδας και μαθαίνει. Έχει διανύσει μέχρι στιγμής 3.000 χιλιόμετρα. Θα σταματήσει μόνο εάν δοθούν οι Γερμανικές αποζημιώσεις. Πρόκειται για τον Στέφαν Μακ Νιλ, Γερμανό ιστορικό, συγγραφέα και καθηγητή Πανεπιστημίου, ο οποίος φανερά συγκινημένος λέει, ότι είναι απαράδεχτο το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η μόνο χώρα που δεν έχει δικαιωθεί ακόμα και αναρωτιέται γιατί. O φιλέλληνας Γερμανός ήταν καλεσμένος στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV" και μίλησε για την απόφαση του προχωρήσει σε αυτή την μορφή στήριξης προς την πατρίδα μας.

Ο Γερμανός Στέφαν Μακ Νιλ, αντιμετωπίζει μια πολύ σοβαρή ασθένεια, παρόλα αυτά συνεχίζει να κάνει αυτό που ξεκίνησε. Από την έρευνα του προκύπτει ότι τα χωριά που κάηκαν στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του πολέμου είναι περισσότερα από όσα υπολογίστηκαν, ενώ και οι άνθρωποι που δολοφονήθηκαν ξεπερνούν τους αριθμούς που αρχικά είχε υπολογιστεί.

«Το δίκαιο είναι η Ελλάδα να λάβει τις αποζημιώσεις της. Τετρακόσιες χιλιάδες σπίτια καταστράφηκαν στην Ελλάδα, το κάθε σπίτι κοστίζει 20.000 ευρώ. Το λιγότερο 1000 σχολεία καταστράφηκαν, το κάθε σχολείο κοστολογείται 100.000 ευρώ. Περίπου 500.000 εκκλησίες καταστράφηκαν. Η κάθε εκκλησία κοστίζει 100.000. Περισσότεροι από 107.000 άνθρωποι δολοφονήθηκαν. Η οικογένεια του κάθε θύματος μπορεί να αποζημιωθεί με 20.000 ευρώ, ο κ. Μακ Νιλ εκτιμά τα πιο πάνω ποσά, με ανάλογες αποζημιώσεις που έχουν δοθεί σε για ανάλογα εγκλήματα πολέμου σε άλλες χώρες. Ο κ. Σόιμπλε είναι πολύ καλός στο να υπολογίζει χρήματα για να τα κρατάει για τον εαυτό του. Πρέπει όμως να υπολογίσει και τα χρήματα που πρέπει να δώσει στην Ελλάδα», λέει χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τονίζει ότι καταστρέφει την Ευρώπη με τις τακτικές της. «Η Άνγκελα Μέρκελ, κάνει κακό στην Ευρώπη, είναι πολύ δύσκολος άνθρωπος».  

Ο κ. Μακ Νιλ σχολίασε και την επίσκεψη Τσίπρα στο Βερολίνο και τη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ, λέγοντας πως εφημερίδες σαν την "Bild", δεν αποτυπώνουν αυτό που πραγματικά νιώθουν οι Γερμανοί για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι το 90% των Γερμανών παρά την παραπληροφόρηση, νιώθει τους Έλληνες, έναν λαό πολύ κοντά του.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα":

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_lr2wfo1h/

Μάνος Δασκαλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News