Ειδήσεις

Απίστευτο: Πλήρωσαν την ενίσχυση... δίχως φανφάρες!

Εκεί που είχαμε κατά τη φετινή περίοδο 2014-2015 αρκετές ανακοινώσεις πληρωμών που όμως δε γίνονταν (επί της προηγούμενης συγκυβέρνησης δηλαδή), σήμερα έχουμε κυβερνητικές πληρωμές του υπολοίπου της Ενιαίας Ενίσχυσης στο σύνολο των δικαιούχων της χώρας, που όμως δεν τις ανακοίνωσε ούτε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ούτε ο ΟΠΕΚΕΠΕ!

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ εξόφλησε τελικά την περασμένη Τρίτη τους αγροτοκτηνοτρόφους που είχαν υποστεί λάθη κατά τις προηγούμενες πληρωμές της Ενιαίας Ενίσχυσης με συνέπεια να μην έχουν πληρωθεί τα το υπόλοιπο των χρημάτων τους.

Άλλοι είχαν μείνει απλήρωτοι στην πρώτη δόση της επιδότησης. Άλλοι στη δεύτερη. Και άλλοι και στις δύο. Κι ενώ πλήρωσε η κυβέρνηση (παρά τη μεταφορά των αποθεματικών του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Τράπεζα της Ελλάδος), εντούτοις ουδείς ενημερώθηκε.

Και αυτό το παράξενο γεγονός μάς το αποκάλυψε χθες... ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, σε απάντησή του στο βουλευτής της Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρη Κωνσταντόπουλο. Είπε, μάλιστα, πως την Τρίτη 17 Μαρτίου πιστώθηκε στους λογαριασμούς 46.857 δικαιούχων βαμβακοπαραγωγών το ποσό των 177.361.223 ευρώ, όπως επίσης πιστώθηκε και η ενιαία ενίσχυση σε 23.582 δικαιούχους, συνολικού ποσού 16.797.023 ευρώ.

Σε δηλώσεις του στο neakriti.gr ο γενικός γραμματέας της ΟΑΣΝΗ Μιχάλης Καμπιτάκης μίλησε θετικά για τον Βαγγέλη Αποστόλου, τονίζοντας ότι από τώρα και στο εξής θα πρέπει να πληρωθούν και οι εκκρεμότητες στην Εξισωτική Αποζημίωση.

Χριστόφορος Παπαδάκης

Σχόλια