default-image

Αισιοδοξία για τον τουρισμό φέτος στην Ιεράπετρα

Κρήτη
Αισιοδοξία για τον τουρισμό φέτος στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιεράπετρα ως τουριστικός προορισμός, έχει πλέον καταξιωθεί στην Ελληνική και διεθνή τουριστική αγορά, και παρουσιάζει κάθε χρόνο σημάδια βελτίωσης σε όλα τα επίπεδα. Αν και τα τρία τελευταία χρόνια είχε υποστηριχτεί σημαντικά από τη Ρωσική αγορά, οι επαγγελματίες του τουρισμού ελπίζουν ότι η αναμενόμενη μείωση των αφίξεων των Ρώσων τουριστών φέτος στα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας, δε θα είναι τόσο μεγάλη, ενώ φαίνεται ότι μπορεί να καλυφτούν οι όποιες απώλειες από τις παραδοσιακές αγορές της Ευρώπης, που δείχνουν να ανακάμπτουν.

Επειδή τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας αρχίζουν σιγά-σιγά να ανοίγουν από τις αρχές Απριλίου, για να υποδεχτούν τους πρώτους επισκέπτες της τουριστικής περιόδου, δεδομένου ότι το Καθολικό Πάσχα και το Πάσχα των Ορθοδόξων είναι πολύ νωρίτερα φέτος, ο Δήμος Ιεράπετρας προκειμένου να ετοιμαστεί να καθαριστεί και να ευπρεπιστεί παρουσιάζοντας κατά την περίοδο των εορτών το καλό του πρόσωπο, έχει ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα μια μεγάλη προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών.

Όλα τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου, έχουν πάρει σαφείς οδηγίες από το δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδόση Καλαντζάκη, προκειμένου να καθαριστούν και να ευπρεπιστούν οι κοινόχρηστοι χώροι, οι είσοδοι και οι έξοδοι της πόλης και των οικισμών, να τακτοποιηθούν όλα τα προβλήματα που υπήρχαν στο παραλιακό μέτωπο, έτσι ώστε ολόκληρος ο Δήμος από την μια άκρη μέχρι την άλλη να φορέσει τα γιορτινά του, για να υποδεχτεί τους Έλληνες και τους ξένους επισκέπτες, όπως πρέπει.

«Εκτιμώ ότι θα πάμε καλύτερα φέτος τελικά, γιατί η τουριστική περίοδος θα είναι μεγαλύτερη, αλλά και επειδή τις τελευταίες ημέρες έχει αρχίσει να βελτιώνεται η ροή των κρατήσεων από τις παραδοσιακές μας αγορές», μας είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ανατολικής Κρήτης, κ. Γιώργος Βαρδάκης.

«Πριν τις εκλογές οι προκρατήσεις πήγαιναν πολύ καλά. Μετά τις εκλογές, η τουριστική αγορά παρουσίαζε ένα ανησυχητικό μούδιασμα, το οποίο εδώ και λίγες μέρες φαίνεται να έχει ξεπεραστεί, καθώς τώρα οι κρατήσεις πάνε λίγο καλύτερα. Αν δεν έχουμε απρόοπτα, νομίζω ότι, θα πάει καλύτερα η νέα τουριστική περίοδος», τονίζει ο κ, Γιώργος Βαρδάκης.

Ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιάννης Γουλιδάκης, ο οποίος μόλις επέστρεψε από την τουριστική έκθεση της Μόσχας, στην οποία έδωσε το "παρών" μαζί με την αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την παρουσίαση του τουριστικού περίπτερου της Περιφέρειας Κρήτης, εκτιμώντας ότι «θα είναι επιτυχία εάν καταφέρουμε με τις υπάρχουσες συνθήκες, με δεδομένη την υποτίμηση του Ρωσικού νομίσματος έναντι του ευρώ, να κρατήσουμε το 60% των Ρώσων τουριστών που επισκέφτηκαν πέρυσι τον τόπο μας. Γνωρίζουμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των Ρώσων επισκεπτών θα επιλέξει την γείτονα Τουρκία, για ευνόητους λόγους», πρόσθεσε ο κ.  Γουλιδάκης.

Οι περισσότερες από τις ξενοδοχειακές μονάδες της ευρύτερης Ιεράπετρας, τα δύο τελευταία χρόνια, εν μέσω οικονομικής κρίσης, τόλμησαν να προχωρήσουν σε επεκτάσεις και ανακαινίσεις, δίνοντας δουλειά σε πάρα πολλά από τα επαγγέλματα του κατασκευαστικού κλάδου.

Οι ξενοδόχοι είναι υποχρεωμένοι να αναβαθμίζουν συνεχώς τις υπηρεσίες που παρέχουν για να συνεχίσουν να είναι ανταγωνιστικοί. Η Ιεράπετρα παρουσιάζεται αναβαθμισμένη τουριστικά και αυτό συμβαίνει χάρη στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Αν και δεν προβάλλεται η περιοχή, έχει καταφέρει να πάρει ένα καλό μερίδιο από την τουριστική πίτα. Σε αυτό έχει βοηθήσει το διαδίκτυο, μέσω του οποίου γίνονται πάρα πολλές κρατήσεις.

Η Ιεράπετρα διαθέτει καλά ξενοδοχεία και πολλές φυσικές ομορφιές. Συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο βουνό και θάλασσα. Οι κάτοικοι της έχουν ανεπτυγμένο το αίσθημα της φιλοξενίας και αυτό το βλέπουν όσοι την επισκέπτονται.

Πολύ μεγάλες προσδοκίες έχουν οι Ιεραπετρίτες επιχειρηματίες του ξενοδοχειακού και του παραξενοδοχειακού τομέα, από την κρητική τουριστική αγορά. Το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και τα Χανιά, εδώ και πολλά χρόνια υποστηρίζουν την Ιεράπετρα, και δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν για τις ολιγοήμερες  διακοπές και τα εορταστικά τριήμερα, τη "Νύμφη" του Λιβυκού Πελάγους.

Του Νίκου Πετάση

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News