Ειδήσεις

Συμβάσεις 1 εκατ. € για το οδικό δίκτυο Οροπεδίου-Βιάννου

Άλλες δύο προγραμματικές συμβάσεις με δήμους της Κρήτης για την αποκατάσταση-συντήρηση του οδικού δικτύου υπέγραψε σήμερα στην Περιφέρεια ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Οι προγραμματικές συμβάσεις, ύψους 500 χιλιάδων ευρώ η κάθε μια, αφορούν τους δήμους Οροπεδίου Λασιθίου και Βιάννου και συνυπογράφησαν από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τους δημάρχους Γιάννη Στεφανάκη και Παύλο Μπαριτάκη αντίστοιχα.

Η χρηματοδότηση του 1 εκατ. ευρώ εξασφαλίστηκε από εθνικούς πόρους, και συγκεκριμένα από τον πρώην υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Στη σημερινή υπογραφή των δυο συμβάσεων παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Υποδομών Περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Παπαδάκης, και η πολιτικός μηχανικός Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κρήτης Γιάννα Μαραγκάκη.

«Συνεχίζουμε να υπογράφουμε προγραμματικές συμβάσεις με Δήμους της Κρήτης για την εκτέλεση έργων στο οδικό δίκτυο. Σήμερα υπογράψαμε συμβάσεις με το Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου και το Δήμο Βιάννου από 500 χιλιάδες ευρώ για κάθε Δήμο. Πρόκειται για χρηματοδοτήσεις που είχαν εξασφαλιστεί από τον πρώην υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη το Δεκέμβριο του 2014. Από την πλευρά μας είναι χρέος μας να υποστηρίζουμε τους Δήμους και σε τεχνικό επίπεδο με τις υπηρεσίες μας, και εκτιμούμε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχουμε και άλλες χρηματοδοτήσεις ούτως ώστε να αποκαταστήσουμε το οδικό δίκτυο σε όλη την Κρήτη που υπέστη σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης υπογράμμισε: «Πρόκειται για μια σημαντική σύμβαση για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου ύψους 500 χιλιάδων ευρώ που υπογράψαμε σήμερα με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη. Παρεμβάσεις θα γίνουν σε όλο το οδικό δίκτυο του δήμου και θα αποκαταστήσουμε και ζημιές που προέκυψαν λόγω της βαρυχειμωνιάς. Με τις παρεμβάσεις θα διευκολυνθούν στις μετακινήσεις του οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες μας. Το περιφερειακό δίκτυο του δήμου μας έχει υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές και στην αποκατάσταση θα μας βοηθήσουν και οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης».

Ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης σημείωσε ότι «πρόκειται για μια σημαντική σύμβαση που υπογράψαμε σήμερα με τον περιφερειάρχη που αφορά τη συντήρηση του δημοτικού οδικού δικτύου, χρηματοδότηση από το υπουργείο Υποδομών, επί υπουργίας κ. Χρυσοχοΐδη. Ειδικά αυτό το διάστημα η χρηματοδότηση αυτή είναι πολύ σημαντική γιατί θα αξιοποιηθεί για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου που έχει υποστεί πολλές ζημιές από την κακοκαιρία. Με τη χρηματοδότηση αυτή θα βελτιωθεί η δημοτική οδοποιία σε πολλά σημεία του δήμου μας».

Σχόλια