default-image

Στη Χερσόνησο το Πανελλήνιο Συνέδριο Απορριμμάτων

Κρήτη
Στη Χερσόνησο το Πανελλήνιο Συνέδριο Απορριμμάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Χερσόνησο θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Ιούνιο το Πανελλήνιο Συνέδριο Απορριμμάτων, όπως ανέφερε ο δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Μαστοράκης στην παρέμβασή του με την οποία έκλεισαν οι εργασίες της ημερίδας με θέμα "Πρότυπο Δημιουργικό Κέντρο Επαναχρησιμοποίησης Υλικών:  Η κυκλική Οικονομία στην πράξη", που ολοκληρώθηκε με επιτυχία το περασμένο Σάββατο.

Ο κ. Μαστοράκης απηύθυνε πρόσκληση στους παρευρισκόμενους στην ημερίδα να συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 18 και 19 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι την ημερίδα που ολοκληρώθηκε το Σάββατο συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Χερσονήσου και ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Βόρειας Πεδιάδας Α.Ε. στο δημαρχιακό κατάστημα Μαλίων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' και Β' βαθμού, εκπρόσωποι των υπουργείων Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των ΦΟ.Δ.Σ.Α της Κρήτης.

Τα συμπεράσματα της ημερίδας συνοψίζονται στα παρακάτω:

1. Τεκμηριώθηκε η σκοπιμότητα της υλοποίησης του Πρότυπου Κέντρου Επαναχρησιμοποίησης Υλικών στο Δήμο Χερσονήσου και αναδείχθηκαν τα οφέλη του εγχειρήματος.

2. Τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων που προβλέπει ο ΠΕΣΔΑ Κρήτης και έχουν ωριμάσει με ενέργειες όλων των ΦΟ.Δ.Σ.Α της Κρήτης έχουν υψηλό βαθμό ωριμότητας, θεωρούνται εμπροσθοβαρή και θα ενταχθούν άμεσα στα τομεακά προγράμματα του υπουργείου Περιβάλλοντος για τη δημοπράτησή τους. Σημαντική συμβολή για την ωρίμανση των έργων έχει ο εγκεκριμένος ΠΕΣΔΑ της Περιφέρειας Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News