Ειδήσεις

Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου στα Χανιά

Η Ιερά Μητρόπολις Κυδωνίας & Αποκορώνου, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, οι μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων του νομού Χανίων και ο Δήμος Χανίων συνεορτάζουν τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, την Εθνική μας Επέτειο αλλά και τη συμπλήρωση 190 χρόνων από την ίδρυση της μπάντας του στρατού μας την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015 και ώρα 20:00 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν οι χορωδίες της Μητροπόλεως (Βυζαντινή, Μικτή, Παιδική) και η μπάντα της 5 ης ΤΑΞ.ΠΖ., ενώ θα προβληθεί και το ντοκιμαντέρ της κινηματογραφικής ομάδας της Ιεράς Μητροπόλεως "Χανιά 1821".

Το πλήρες πρόγραμμα του εορτασμού της Εθνικής Επετείου την 24η και την 25 η Μαρτίου έχει ως εξής:

Γενικά

1. Από την 8η πρωινή της 24ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2015, ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των δημόσιων, δημοτικών καταστημάτων και των καταστημάτων ΝΠΔΔ και ΙΔ και των πλοίων που ναυλοχούν στα λιμάνια Σούδας και Χανίων.

2. Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων ΝΠΔΔ και των τραπεζών, τις βραδινές ώρες της 24ης και της 25ης Μαρτίου 2015 και των σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι της Σούδας.

Ειδικά

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

- Ώρα 11:00

Προσκύνημα αντιπροσωπειών της σπουδάζουσας και μαθητιώσας νεολαίας, προσκόπων και οδηγών στο Ηρώο της πόλης, όπου θα προσέλθουν με επικεφαλής το διδακτικό προσωπικό και τους βαθμοφόρους.

Στην τελετή θα παραστούν εκπρόσωποι των Αρχών.

Στην αρχή θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπείες μαθητών Δημοτικής, Μέσης, Τεχνικής Εκπ/σης, σπουδαστών Ανώτερων και Ανωτάτων Σχολών, Προσκόπων και Οδηγών.

Το Μουσικό Σχολείο Χανίων θα αποδώσει τον Εθνικό Ύμνο.

Η μετάβαση στο χώρο του Ηρώου, η παράταξη κ.λπ. θα γίνει με τη φροντίδα των καθηγητών Φυσικής Αγωγής και των δ/ντών των σχολείων, που θα συντονίζονται από τoν υπεύθυνο της Ομάδας Φυσικής Αγωγής της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης.

Για την τελετή θα διατεθεί σαλπιγκτής από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Επίσης θα γίνουν εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης, Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών.

- Ώρα 13:00

Σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, ΝΠΔΔ, οργανισμούς Δημοσίου και Ιδ. Δικαίου, σε ειδικές συγκεντρώσεις και από κατάλληλους ομιλητές θα γίνουν ομιλίες με τις οποίες θα αναλύεται και θα εξαίρεται η εθνική σημασία της Επετείου.

- Ώρα 20:00 - Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Εκδήλωση αφιερωμένη στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και στην ιστορική Επέτειο του 1821. Περιλαμβάνει ομιλία και συναυλία από τη ΣΜΣ της 5ης ΤΑΞ.ΠΖ.

Οργάνωση: Ι.Μ. Κυδωνίας & Αποκορώνου, Π.Ε. Χανίων, Δήμος Χανίων, Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων Ν. Χανίων (θα σταλούν ιδιαίτερες προσκλήσεις-πρόγραμμα)

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

- Ώρα 08:30

Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.

- Ώρα 10:45

Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Ειρήνη Τσικαλάκη, δ/ντρια του 16ου Διαπολιτιστικού Δημοτικού Σχολείου Χανίων.

- Ώρα 11:40

Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων.

Κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, τους βουλευτές του νομού, τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, τον ΑΔΦΧ εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων, το δήμαρχο Χανίων, το γενικό αστυνομικό δ/ντή Περιφέρειας Κρήτης, την Ένωση Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου και εκπροσώπους των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων και όποιον άλλο θα ήθελε να τιμήσει τους ηρωικούς πεσόντες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση τα στέφανα με ευθύνη των φορέων θα πρέπει να ευρίσκονται μια ώρα τουλάχιστον νωρίτερα στο χώρο του Ηρώου, και να έχει δηλωθεί στο Γραφείο Τύπου της Π.Ε. Χανίων το όνομα του εκπροσώπου του φορέα ή συλλόγου που θα το καταθέσει, το αργότερο έως τις 23 Μαρτίου (τηλ. 28213-40160).

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Πεσόντων υπέρ της Πατρίδας.

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

- Ώρα 12:00

Παρέλαση (στο συνήθη τόπο παρελάσεων) τμημάτων Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Οργανώσεων και Σωματείων, Οργανώσεων με τοπικές ενδυμασίες, Σχολείων, Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών, Οδηγών, Προσκόπων και Ενόπλων Δυνάμεων.

Το πρόσταγμα και το συντονισμό της παρέλασης των πολιτικών τμημάτων θα έχει ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων κ. Μανούσος Μαραγκάκης, βοηθούμενος από τον υπεύθυνο της Ομάδας Φυσικής Αγωγής, κ. Γιώργο Λεβεντάκη, ο οποίος ορίζεται υπεύθυνος των πολιτικών τμημάτων της παρέλασης, βοηθούμενη από 12 καθηγητές.

Εκφωνήτρια της παρέλασης ορίζεται η κ. Ζαχαρένια Σημανδηράκη, ειδική συνεργάτιδα Γενικών Αρχείων του Κράτους.

Το συντονισμό όλων των παραπάνω εκδηλώσεων θα έχουν ο ειδικός συνεργάτης σε θέματα Τύπου & Δημ. Σχέσεων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Σήφης Μαρκάκης και η υπεύθυνη Τύπου & Δημ. Σχέσεων της Π.Ε. Χανίων Ρούλα Οικονομάκη. Τελετάρχης της Π.Ε. Χανίων ορίζεται στο χώρο του Ηρώου την 24η και 25η Μαρτίου ο υπάλληλος Μιχάλης Καζαλάκης.

Σχόλια