default-image

Πρωτάκια στον Όμιλο της "ΚΡΗΤΗ ΤV"

Κρήτη
Πρωτάκια στον Όμιλο της "ΚΡΗΤΗ ΤV"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε έναν κόσμο που μέχρι πρότινος απλά και μόνο φαντάζονταν πώς θα μπορούσε να είναι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν λιλιπούτειοι μαθητές του 15ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου. Τα πρωτάκια του σχολείου, συνοδευόμενα από τις δασκάλες τους, άφησαν για λίγο στην άκρη ανάγνωση, γραφή και ορθογραφία, και με μεγάλη χαρά για πρώτη φορά πέρασαν το κατώφλι του Ομίλου της "ΚΡΗΤΗ TV", προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά το μαγικό κόσμο της τηλεόρασης, της εφημερίδας "Νέα Κρήτη", του Ραδιοφώνου 98,4 αλλά και του portal neakriti.gr.

Μάλιστα, ο ενθουσιασμός τους ήταν τόσο έκδηλος και εμφανής που κατάφεραν με τη δυναμική παρουσία τους να συμπαρασύρουν στους δικούς τους ρυθμούς της ανεμελιάς και της διασκέδασης τους εργαζόμενους του Ομίλου.

Ο κ. Γιώργος Χυντηράκης ανέλαβε την ξενάγηση της μαθητικής ομάδας στους χώρους, όπως μεταξύ άλλων εκεί όπου γίνεται η παραγωγή των τηλεοπτικών εκπομπών, εκεί όπου τυπώνεται η ύλη της εφημερίδας, αλλά και στους χώρους όπου καταγράφεται η ειδησεογραφία της ημέρας από το προσωπικό του neakriti.gr.

Όπως ήταν λογικό, τα παιδιά έμειναν με ανοιχτό το στόμα όταν μπήκαν στα τηλεοπτικά πλατό, όπου άνοιξαν προβολείς και φώτα και, βλέποντας τα προσωπάκια τους στα μόνιτορ, έμαθαν για το πώς βγαίνει στον αέρα μια εκπομπή ή ένα δελτίο ειδήσεων.

Το ταξίδι στο συναρπαστικό κόσμο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σίγουρα θα μείνει αξέχαστο στους μικρούς μαθητές, που κατάφεραν με τη βοήθεια του κ. Χυντηράκη και συνεργατών του να μάθουν μικρά μυστικά της μικρής οθόνης, της εφημερίδας αλλά και της διαδικτυακής ειδησεογραφίας. Όσο για τις εκπαιδευτικούς που προσπαθούσαν - όσο αυτό βέβαια ήταν εφικτό - να ηρεμήσουν τους μικρούς και κατενθουσιασμένους ταραξίες, το να αφήσουν για λίγο την έδρα, τον πίνακα και τις διορθώσεις των γραπτών και να βρεθούν στις εγκαταστάσεις του Ομίλου της "ΚΡΗΤΗ TV" αποδείχτηκε, αν μη τι άλλο, μια ευχάριστη και μοναδική διδασκαλική εμπειρία.

Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News