Ειδήσεις

Γκαζάκι στα Δικαστήρια - Κινδύνευσαν αστυνομικοί

Την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση που έγινε τα ξημερώματα στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης ανέλαβε ο πυρήνας Ηρακλείου του "Αντιφασιστικού Μετώπου - Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία - Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (FAI - IRF)".

Οι δράστες έβαλαν φωτιά στην πίσω πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου, την οποία περιέλουσαν με βενζίνη και λάδι και τοποθέτησαν γκαζάκι το οποίο εξερράγη, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.

Σε προκήρυξη, που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου το FAI-IRF, υποστηρίζει ότι η επίθεση, που έγινε σε ένδειξη συμπαράστασης στους φυλακισμένους απεργούς πείνας, ήταν συμβολική.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 3:30 τη νύχτα. Εκείνη τη στιγμή έξω από τα Δικαστήρια βρέθηκε ένα περιπολικό που καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας πραγματοποιούσε περιπολία πέριξ των Δικαστηρίων και εντός των τειχών της πόλης του Ηρακλείου και μόλις είδε τη φωτιά σταμάτησε να δει τι ακριβώς είχε συμβεί.

Την ώρα που οι αστυνομικοί πλησίασαν την πόρτα, εξερράγη ένα γκαζάκι και από καθαρή τύχη γλίτωσαν τα χειρότερα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εξ αυτών τραυματίστηκε - ευτυχώς ελαφρά - στα χέρια. Επιτόπου έσπευσαν και συνάδελφοί τους, ενώ ενημερώθηκε και η Πυροσβεστική, που ωστόσο δε χρειάστηκε να παρέμβει γιατί η περιορισμένης έκτασης φωτιά έσβησε.

Ωστόσο όσοι διαβαίνουν το κατώφλι των Δικαστηρίων σήμερα, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες του neakriti.gr, αντικρίζουν την καμένη πόρτα και τα τζάμια της σπασμένα.

Την προανάκριση για το περιστατικό έχει αναλάβει η Αστυνομία.

Σχόλια