default-image

Έξι στη φυλακή και 9 ελεύθεροι για τα λαθραία τσιγάρα

Κρήτη
Έξι στη φυλακή και 9 ελεύθεροι για τα λαθραία τσιγάρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκλεισε το Σάββατο ο κύκλος των απολογιών των συνολικά 15 ατόμων που συνελήφθησαν για την υπόθεση των εκατομμυρίων λαθραίων τσιγάρων που εντοπίστηκαν νότια της Κρήτης και συγκεκριμένα στους Καλούς Λιμένες και θα κατέκλυζαν το νησί.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι πέντε Ουκρανοί και ένας Ρώσος, δηλαδή ο καπετάνιος και οι ναυτικοί του πλοίου, ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν εννέα Έλληνες. Ο Χανιώτης και ο Ηρακλειώτης που συνελήφθησαν κατά την επιχείρηση αλλά και οι επτά που απολογήθηκαν το Σάββατο το πρωί, καθώς συνελήφθησαν από την Αστυνομία γιατί τα οχήματά τους βρέθηκαν κοντά στο σημείο της επιχείρησης του Λιμενικού.

Οι κατηγορίες που τους ασκήθηκαν αφότου πέρασαν το εισαγγελικό κατώφλι ήταν κοινές για όλους: Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και λαθρεμπορία. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, τα διαφυγόντα κέρδη για το κράτος σε καιρούς οικονομικά δύσκολους υπολογίζονται στα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως τα 34.280.000 λαθραία τσιγάρα που ήταν τοποθετημένα σε 3.500 χαρτόκουτες έπεσαν στα χέρια των λιμενικών, που δούλευαν καιρό την υπόθεση, τα ξημερώματα της 16ης Μαρτίου.

Η παράνομη επιχείρηση με τα λαθραία τσιγάρα ήταν πολύ καλά οργανωμένη, γεγονός που έκανε την επέμβαση του Λιμενικού δύσκολη και επικίνδυνη, με τους άνδρες του Σώματος να είναι έτοιμοι για τα χειρότερα.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_z0zj54hl/

Ο δικηγόρος Γιώργος Κοκοσάλης δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από την ποινική μεταχείριση των πελατών του γιατί, όπως συμπληρώνει, εκτός των άλλων «αρχίζει η υπόθεση να μπαίνει στη σωστή ποινική βάση, καθώς δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα, αλλά απλή φορολογικής φύσεως παράβαση».

Μαρία Μαυρομάτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News