default-image

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών

Κρήτη
Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, η οποία μετέφερε και διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων.

Ειδικότερα πέντε ημεδαποί συνελήφθησαν, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για έξι ακόμη για μεταφορά και αγορά ναρκωτικών ουσιών, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο των συντονισμένων ερευνών, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων περισσότερα από δύο κιλά κάνναβης, μικροποσότητα κοκαΐνης, δύο όπλα και μία διόπτρα.

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί ηλικίας 22, 24, 25 και 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και παράνομης οπλοκατοχής κατά περίπτωση.

Τα υπόλοιπα έξι άτομα, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία ως κατηγορούμενοι εμπλέκονται κυρίως σε δοσοληψίες με την εγκληματική οργάνωση, σχετικά με αγορά και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με την αστυνομία από την εμπεριστατωμένη έρευνα, διαπιστώθηκαν οι ρόλοι, αλλά και ο βαθμός συμμετοχής του καθενός στην υπόθεση και συγκεκριμένα ο 25χρονος είναι ο αρχηγός της οργάνωσης, ενώ οι 22χρονος, 24χρονος και 45χρονος κατείχαν ρόλους διακινητή και αποθηκάριου ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες λαλά και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες του 45χρονου και του 44χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

*Τρεις ανισοβαρείς συσκευασίες με ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 2.079,6 γραμμαρίων.

*Μία συσκευασία περιέχουσα μικροποσότητα κοκαΐνης.

*Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

*Ένα πιστόλι

*Ένα κυνηγετικό όπλο

*Μία γεμιστήρα

*Μία διόπτρα σκόπευσης

*Οκτώ συσκευές κινητών τηλεφώνων

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News