default-image

Τ. Κουίκ: "Η Ελλάδα άλλαξε πορεία"

Κρήτη
Τ. Κουίκ: "Η Ελλάδα άλλαξε πορεία"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο Ελευθέριος Βενιζέλος είχε οραματιστεί την Ευρώπη λαών εθνών αλληλεγγύης. Ζήσαμε τους μικρονόες και μικρόπνοους πολιτικούς που ήθελαν μία "μερκελοποιημένη" Ευρώπη, εκχωρώντας ακόμα και την εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας. Η Ελλάδα άλλαξε τώρα πορεία», δήλωσε ο υφυπουργός Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ μετά το ετήσιο μνημόσυνο, όπου παρέστη, στους τάφους των Βενιζέλων στα Χανιά.

Ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνου Καμμένου, ενώ αμέσως μετά, έκανε την εξής δήλωση στα τοπικά ΜΜΕ: «Τιμήσαμε σήμερα τη μνήμη των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου. Θα σταθώ ιδιαίτερα στον Ελευθέριο Βενιζέλο, που εξελέγη επτά φορές πρωθυπουργός και ήταν ένας από τους μεγαλύτερους μεταρρυθμιστές του Ελληνικού κράτους. Ήταν όμως κι ένας οραματιστής μιας Ενωμένης Ευρώπης των Λαών, Εθνών και Αλληλεγγύης. Αυτό που ονειρευόταν ο μεγάλος πολιτικός άνδρας για την Ενωμένη Ευρώπη, γίνεται στις μέρες μας πιο επίκαιρο από ποτέ, καθώς βιώσαμε μικρόνοες και μικρόπνοους πολιτικούς άνδρες, που ήθελαν μια "μερκελοποιημένη" Ευρώπη, έχοντας παραδώσει ακόμη και την εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας».

Και συνέχισε «στις 25 Ιανουαρίου, με εντολή του ελληνικού λαού, αλλάξαμε σελίδα και η Ελλάδα γίνεται πρωτοπόρος στον Ευρωπαϊκό χώρο, για την αλλαγή της επιζήμιας και μονοεξουσιαστικής σημερινής πορείας της Ευρώπης. Έτσι όπως εμείς - ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ - ονειρευόμαστε και θέλουμε να ζήσουμε μαζί με τα παιδιά μας και να αφήσουμε στις επόμενες γενεές. Της Ευρώπης - θα το επαναλάβω για πολλοστή φορά - των Λαών, Εθνών και Αλληλεγγύης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News