default-image

Οι Γερμανοί ζητάνε τη λίστα από τον Αλέξη Τσίπρα

Ελλάδα
Οι Γερμανοί ζητάνε τη λίστα από τον Αλέξη Τσίπρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώ ήδη η κυβέρνηση προσπαθεί πυρετωδώς να ετοιμάσει μια λίστα μεταρρυθμίσεων που να γίνει αποδεκτή από τους εταίρους, οι Γερμανοί προσπαθούν να... διαχειριστούν επικοινωνιακά την υπόθεση. Και πιέζουν τον Αλέξη Τσίπρα να έχει... έτοιμη τη λίστα αύριο Δευτέρα που θα βρίσκεται στο Βερολίνο για να δει την Αγκελα Μέρκελ!

Αυτό συνάγεται από τις δηλώσεις του Τόμας Ομπερμαν, επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών στη γεραμνική Βουλή.  

«Οι Σοσιαλδημοκράτες χάνουν την υπομονή τους με τον Τσίπρα», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος στη διαδικτυακή έκδοση του Spiegel, που φιλοξενεί τις δηλώσεις του επικεφαλής του SPD στη γερμανική βουλή. «Περαιτέρω βοήθεια θα δοθεί στην Ελλάδα μόνο αν είναι έτοιμη να λύσει τα προβλήματά της», διαμηνύει ο Τόμας Οπερμαν, προσθέτοντας ότι πρέπει να εκσυγχρονιστεί ο Δημόσιος τομέας, να δημιουργηθεί μία αποτελεσματική φορολογική διοίκηση και να ληφθούν δραστικά μέτρα κατά της διαφθοράς.

Για αυτούς τους όρους που θέτει, θέλει «αξιόπιστες διαβεβαιώσεις» από τον Ελληνα πρωθυπουργό. «Χωρίς ξεκάθαρη πρόθεση για μεταρρύθμιση από την ελληνική κυβέρνηση, τίποτα δεν θα γίνει», τόνισε, αναφερόμενος σε πιθανό τρίτο πακέτο βοήθειας το καλοκαίρι.

Μάλιστα, ο Οπερμαν κάλεσε τον πρωθυπουργό να παρουσιάσει τη λίστα μεταρρυθμίσεων στη συνάντηση της Δευτέρας με την Καγκελάριο. «Ο Τσίπρας ανέλαβε να καταρτίσει μία πλήρη λίστα με πιο συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις και περιμένω να την παρουσιάσει στη συνάντηση με την Ανγκελα Μέρκελ τη Δευτέρα. Επιτέλους θέλω να ξέρω αν η Ελλάδα θα κάνει πραγματικές μεταρρυθμίσεις ή όχι», τόνισε.

Τέλος, αναφερόμενος σε ένα πιθανό Grexit, τόνισε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν καταστροφή για την Ευρώπη, ενώ το χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο πλήγμα που θα έπρεπε να αντιμετωπίσει η ΕΕ στην ιστορία της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News