Ειδήσεις

"Η Γερμανία να ζητήσει συγνώμη από την Ελλάδα"

Για την απόφασή τους να ταξιδέψουν μέχρι την Ελλάδα και να δώσουν στο ελληνικό κράτος το χρηματικό ποσό που αναλογεί σε κάθε Γερμανό στατιστικά, για τα θύματα του ναζισμού, μίλησε στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV" το ζευγάρι των Γερμανών, που εδώ και αρκετές ημέρες φιγουράρει στις πρώτες ειδήσεις και στη Γερμανία.

Μάλιστα ο Δήμος Βιάννου για την κίνηση αυτή τιμά το ζευγάρι των Γερμανών, σε εκδήλωση την ερχόμενη Κυριακή, κάνοντας λόγο για δύο πλέον πολύ καλούς φίλους της Κρήτης. Άλλωστε όπως τονίζει ο δήμαρχος κ. Παύλος Μπαριτάκης, οι ίδιοι οι λαοί κάνουν τη διαφορά και όχι οι πολιτικές.

Παράλληλα το ζευγάρι των Γερμανών κάλεσε τη Γερμανία να ζητήσει ένα συγνώμη από την Ελλάδα για τη ναζιστική θηριωδία, υπογραμμίζοντας ότι μπορεί οι πολιτικές να απομακρύνουν δύο χώρες, οι λαοί όμως γνωρίζουν, ενώ με συγκίνηση εξέφρασαν για μία ακόμη φορά την αγάπη τους για την Κρήτη που θεωρούν δεύτερη πατρίδα τους, καθώς την έχουν επισκεφτεί αρκετές φορές στο παρελθόν.

Η κίνηση του ζευγαριού από τη Γερμανία έχει πάρει μεγάλη έκταση και στη γερμανική επικαιρότητα, καθώς όλα τα γερμανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και η εφημερίδα Bild αναφέρονται στην πράξη τους να καταθέσουν τα χρήματα που τους αναλογούν για το κατοχικό δάνειο.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή:

Σχόλια