default-image

Παράσχος: «Στα χέρια μου δεν έχει πέσει ομάδα»

Ποδόσφαιρο
Παράσχος: «Στα χέρια μου δεν έχει πέσει ομάδα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αισιόδοξος ότι η ομάδα θα καταφέρει να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα εμφανίστηκε ο Γιώργος Παράσχος, ο οποίος παρουσιάστηκε επίσημα το Σάββατο από τον Πλατανιά, λέγοντας με νόημα ότι «καμία ομάδα δεν έχει πέσει στα χέρια μου».

Τον Παράσχο παρουσίασε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Μανώλης Μαθιουλάκης, ο οποίος εμφανίστηκε προβληματισμένος, αλλά αισιόδοξος.

«Έστω και ετεροχρονισμένα λόγω υποχρεώσεων της ομάδας εκτός Κρήτης και με ανάμικτα συναισθήματα, σας παρουσιάζουμε σήμερα τον νέο προπονητή της ομάδας, τον κ. Παράσχο. Τα συναισθήματα είναι ανάμικτα διότι αφενός είμαστε χαρούμενοι που η ομάδα συνεχίζει με ό,τι καλύτερο υπήρχε σήμερα διαθέσιμο, τουλάχιστον στον ελληνικό χώρο και είναι μαζί μας για να μας βοηθήσει στο υπόλοιπο της χρονιάς και αν όλα πάνε καλά και του χρόνου, αφετέρου το αρνητικό συναίσθημα είναι, θεωρώ, ότι όταν γίνονται αλλαγές τεχνικής ηγεσίας μεσούσης της χρονιάς, σαφώς δεν είναι ευχάριστο. Δεν θέλω να σχολιάσω, απλά πιστεύω ότι η ομάδα έχει τη δυνατότητα να μείνει φέτος στην κατηγορία και να συνεχίσει του χρόνου με καλύτερες προοπτικές. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Γιώργο, θα κάνουμε ό,τι μπορεί να γίνει και με κάποιες βελτιώσεις που θα γίνουν να μην έχουμε κάθε χρόνο, γιατί είναι η τρίτη χρονιά που επαναλαμβάνεται, το άγχος της σωτηρίας στο τέλος της χρονιάς. Καλωσορίζω τον κ. Παράσχο στην ομάδα και του λέω ότι έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες, στις γνώσεις του, στη σοφία του στο ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά», είπε αρχικά.

Όσον αφορά το τι πιστεύει για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, είπε: «Από τη φύση μου είμαι πάντα αισιόδοξος. Σαφώς κι ενώ η βαθμολογική θέση της ομάδας είναι χαμηλά, νομίζω ότι ευνοούμαστε από το υπόλοιπο του προγράμματος, από τους αγώνες που έχουμε να παίξουμε. Παραμένουμε εδώ στην Κρήτη, έχουμε ομάδες που εν πάση περιπτώσει θα πάρουμε τους βαθμούς ενώ οι υπόλοιποι αγώνες είναι μέσα στο σπίτι μας. Καταλαβαίνετε ότι είναι πια στο χέρι μας να σωθούμε. Εάν δεν τα καταφέρουμε με αυτό το πρόγραμμα...

Μην σας φοβίζουν, ούτε με φοβίζουν οι 4 βαθμοί που έχουμε διαφορά από τις ομάδες που είναι εκτός επικίνδυνης ζώνης τώρα, διότι και το πρόγραμμά τους είναι δυσκολότερο και εν πάση περιπτώσει, εξακολουθώ να έχω εμπιστοσύνη σε αυτά τα παιδιά και σε αυτή την ομάδα. Νομίζω ότι οι ομάδες που έχουμε να παίξουμε, είναι βατές και ότι μπορούμε να τις κερδίσουμε. Βέβαια κι εκεί στηρίζομαι βασικά στον Γιώργο, το θέμα είναι να καταφέρουμε να μην επαναληφθούν κάποια "θέματα" τα οποία είχαμε στην τριάδα των αγώνων με Εργοτέλη, Κέρκυρα και Λεβαδειακό. Ήταν μια... αυτοκτονία αυτό για την ομάδα. Το καταλαβαίνετε, το νιώθετε... Εάν αλλάξει αυτή τη στιγμή η κατάσταση, που ξαναλέω, είναι στο χέρι μας, δεν νομίζω ότι θα κινδυνεύσει η ομάδα. Σαφώς και είμαστε σε κάποιο κίνδυνο τώρα. Στο τέλος του α' γύρου και στις αρχές ακόμα του δευτέρου δεν μπορούσε κανείς να υπολογίσει, όχι μόνο εμείς, γιατί κι εμείς είμαστε λίγο προκατειλημμένοι και θέλουμε να τα βλέπουμε αισιόδοξα, ότι η ομάδα θα κινδύνευε. Η ομάδα δυστυχώς "αυτοκτόνησε" στο τέλος. Ποιος φταίει, ποιος δεν φταίει, δεν είναι ώρα να τα πούμε τώρα. Εγώ λέω ότι ήρθε ένας καινούργιος προπονητής, οι παίκτες οι οποίοι είχαν βγάλει έναν πολύ καλό α' γύρο, οι ίδιοι είναι, σε αυτούς θα στηριχθούμε, η διοίκηση είναι η ίδια. Νομίζω ότι θέλουμε το "τσαφ", κάτι να αντιστραφεί.

Επ' ευκαιρία, θέλω να πω ότι εκτός από τους παίκτες, το τεχνικό τιμ, τη διοίκηση, υπάρχει και κάτι άλλο, που λέγεται κόσμος. Η ομάδα αυτή τη στιγμή έχει απόλυτη ανάγκη τον κόσμο, στα υπόλοιπα παιχνίδια δηλαδή που μένουν. Για τον Ολυμπιακό δεν το συζητάω, θα γεμίσει έτσι κι αλλιώς το γήπεδο, αλλά με την Καλλονή, τη Βέροια και τον Παναιτωλικό, το γήπεδο των Περιβολίων πρέπει να είναι γεμάτο. Δεν το λέω για οικονομικούς λόγους. Θέλουμε τη συμπαράσταση του κόσμου, δεν έχει καμία σχέση με το οικονομικό. Θέλουμε να γίνει ο 12ος παίκτης ώστε να βάλει και ο κόσμος το χεράκι του και του χρόνου η ομάδα να είναι ξανά στη μεγάλη κατηγορία».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Παράσχος: «Καταρχήν, ευχαριστώ τον πρόεδρο για τα καλά του λόγια. Χάρηκα πάρα πολύ για τη γνωριμία μ' εσάς, τους εκπροσώπους του Τύπου. Δεν σας κρύβω ότι έρχομαι σε μία κακή, σίγουρα, συγκυρία για την ομάδα. Είμαι πάρα πολλά χρόνια σε αυτό το χώρο και τέτοιες περιπτώσεις αντιμετώπισα πάρα πολλές φορές. Μπορώ να πω ότι είμαι ο προπονητής των... επικίνδυνων αποστολών! Αν δείτε τις ομάδες που έχω πάει και έχουν σωθεί, είναι πάρα πολλές. Δεν σας κρύβω ότι το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον του προέδρου ήταν αυτό που με έπεισε, γιατί δεν είχα σαν στόχο πραγματικά μέχρι το τέλος της σεζόν να ασχοληθώ. Ήθελα από του χρόνου να συνεχίσω, αλλά, επειδή είχα να κάνω με έναν άνθρωπο που πραγματικά πονάει για την ομάδα και πάνω απ' όλα, από τα λεγόμενά του, του έχω μία απεριόριστη εκτίμηση, γι' αυτό και προτίμησα να μπω σε αυτό το… κλαμπ. Θα προσπαθήσω μέσα από την εμπειρία μου όσο και από την αλλαγή ψυχολογίας που θα δώσουμε στα παιδιά, να πετύχουμε να σώσουμε την ομάδα. Σίγουρα, αυτά τα ματς τα οποία έρχονται, είναι κομβικά. Ήδη τα παιδιά, φάνηκε και από το παιχνίδι του Πανιωνίου που το είδα αλλά και σε αυτό των Ιωαννίνων έχουν ένα τρομερό άγχος. Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε μια νίκη για ν' αλλάξει η ψυχολογία των παιδιών και νομίζω ότι έχουμε όλες τις δυνατότητες, παρά τις απουσίες τις οποίες θα έχουμε τη Δευτέρα, να το πετύχουμε αυτό, στο πρώτο παιχνίδι με την Καλλονή. Αυτό που λέω και στα παιδιά είναι το εξής, είναι λίγες οι ομάδες στην Α' Εθνική που είναι οργανωμένες και πραγματικά φερέγγυες. Γι' αυτό πρέπει και αυτοί να κάνουν ό,τι μπορούν περισσότερο για να μπορέσουν να κρατήσουν αυτή την ομάδα στην Α' Εθνική. Βλέπετε ότι οι ομάδες αποχωρούν και πως οι περισσότερες έχουν τεράστια προβλήματα. Ο Πλατανιάς είναι μια ομάδα που λειτουργεί άψογα κι είναι καλό τέτοιες ομάδες να παραμένουν στην Α' Εθνική. Θέλουμε να κάνουμε έκκληση προς τον κόσμο των Χανίων να μπορέσει τη Δευτέρα να μας συμπαρασταθεί γιατί πραγματικά η βοήθειά του θα είναι τεράστια».

Για το που εντοπίζει το πρόβλημα της ομάδας, εξήγησε: «Είναι φανερό ότι υπάρχει πρόβλημα στο γκολ αλλά από εκεί και πέρα και αυτό επηρεάζει πάρα πολύ το άγχος. Υπάρχουν παίκτες, όπως π.χ. ο Τόρες όπου δεν είναι δυνατό να είχε πετύχει τόσα γκολ πέρσι και φέτος να μην μπορεί να σκοράρει. Όσο δεν έρχεται το γκολ σύντομα τόσο αυτά τα παιδιά αγχώνονται περισσότερο. Επειδή θ' αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας και θα γίνουμε πιο επιθετικοί, ίσως μπορέσουμε και το λύσουμε αυτό το πρόβλημα για να μπορέσουμε να κερδίσουμε κιόλας».

Για την πρόκληση που αναλαμβάνει, τόνισε: «Βέβαια (είναι πρόκληση). Όταν σου παρέχει αυτή η ομάδα πάρα πολλά πράγματα, σχεδόν τα πάντα, για ποιο λόγο να μην μπορέσει να ξεφύγει από αυτές τις τελευταίες θέσεις όπου ταλαιπωρείται εδώ και τρία χρόνια; Αν και κατά τη γνώμη μου ο α' γύρος φέτος ήταν πάρα πολύ καλός. Από εκεί και πέρα τώρα, τι μεσολάβησε και φτάσαμε σε αυτό το σημείο, δεν είναι της στιγμής να μιλήσουμε γι' αυτά τα πράγματα, αλλά νομίζω ότι αυτή η ομάδα έχει τις προϋποθέσεις, του χρόνου, με ένα καλό προγραμματισμό να ξεφύγει από αυτό το τέλμα των τελευταίων τριών ετών».

Για το αν είναι αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί η σωτηρία, δήλωσε: «Εγώ πιστεύω ναι. Άμα δεν το πίστευα δεν θα ερχόμουν κιόλας ρε παιδιά. Δεν είναι δυνατόν. Στα χέρια μου δεν έχει πέσει ομάδα. Πιστεύω να μη γίνει ούτε φέτος. Είμαι αισιόδοξος ότι δεν θα πέσει ο Πλατανιάς».

Τέλος, μίλησε και για την απόφασή του να πει το «ναι» στην ομάδα των Χανίων: «Σας είπα ότι με τον πρόεδρο μιλούσαμε μία εβδομάδα. Από εκεί και πέρα, είχα πάρει απόφαση μετά τη φυγή μου από τον Ατρόμητο να μην δουλέψω. Και δεν θέλω να σας πω ότι είχα προτάσεις, παρόλα αυτά, σας είπα, ο πρόεδρος επειδή εκτίμησα πάνω απ' όλα τη συμπεριφορά και τον χαρακτήρα του, είπα αξίζει τον κόσμο να πάμε να… βασανιστούμε και οι δύο μαζί!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News